Triki in nasveti
06.01.2014 13:36
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Sedem načinov, kako opraviti s čudaki in težaki na Facebooku!

Vsi, ki dosti uporabljamo Facebook, vemo, da se med milijoni uporabnikov na Facebooku najde tudi nekaj takšnih, s katerimi preprosto nočemo imeti (več) opravka. Kako se jih elegantno znebiti?
Kako opraviti z napornimi oboževalci na Facebooku?
Kako opraviti z napornimi oboževalci na Facebooku?

Upravljavci strani na Facebooku (community manager) vedo točno, o čem govorim, saj se med tisoči »oboževalcev« vedno najde vsaj eden, ki želi škoditi vsem s prekomernim opozarjanjem na slovnico, izpodbijanjem dejstev, vsesplošnim nerganjem in še bi lahko našteval. Kako torej opraviti z napornimi oboževalci iz pekla na Facebooku? Dokler se gospod Zuckerberg ne odloči dodati gumba »Ni mi všeč«, se držite spodnjih sedmih zapovedi.

1. Skrijte objavo ali komentar

Če želite pretkano skriti neželen komentar na vašo objavo, se pomaknite v desni zgornji kot komentarja, kliknite na »x« in izberite »Skrij (Hide). Ta komentar bo sedaj viden le uporabniku, ki je komentiral, in njegovim prijateljem, tako da ni vzroka za skrbi in razburjanje.

Podobna zgodba je s skrivanjem objav vaših oboževalcev z zidu vaše strani na Facebooku. Zopet se postavite v desni zgornji kot objave, kliknite na »x« in izberite »Hidden from Page« (Skrij).

2. Izbrišite objavo ali komentar

Podobno kot skrivanje deluje tudi brisanje. Kliknite na »x« in nato za »Hide« izberite še »Delete« (Izbriši). Takšen komentar zdaj ne bo viden nikomur na Facebooku, niti avtorju, za omenjeno funkcijo pa obstaja tudi »Undo« (Razveljavi).

Če želite izbrisati neželeno objavo oboževalca, kliknite na »x« desno zgoraj, izberite »Delete«, od tukaj naprej pa imate možnost brisanja ali »Delete And Ban User«, s čimer si zagotovite trajno odstranitev spornega oboževalca.

3. Prijavite sporno objavo ali komentar

Kadar brišemo komentar ali objavo, nam Facebook vedno ponudi tudi možnost prijave. Pri objavah kliknite na »x«, nato izberite »Report/Mark as Spam«. Ta ukaz se lahko tudi razveljavi.

Pri komentarjih je postopek podoben, kliknite na »x« in nato »Report« (Prijavi). Od tukaj naprej imate možnost anonimno prijaviti komentar kot neželeno objavo, sovražni govor, seksualno vsebino, osebni napad, nasilje itd., Facebook pa bo nato preveril, če je zadeva res sporna.

4. Odgovorite na komentar

Včasih lahko negativni komentar razočaranega uporabnika spremenite v pozitivno izkušnjo. Prijazno se mu zahvalite za povratno informacijo, rešite njegovo težavo, mu ponudite alternativno rešitev, popust pri naslednjem nakupu, darilo itd. Ne samo, da bo uporabnik najverjetneje zadovoljen, temveč bodo tudi vsi ostali videli, da vam je mar za prav vse oboževalce (in mora vam biti).

5. Premaknite pogovor izven Facebooka

V resnejših in bolj zapletenih primerih je dobra ideja spor/pogovor/težavno stranko preusmeriti izven Facebooka. Ponudite ji svojo telefonsko številko ali službeni e-mail, kjer boste težavo odpravili nemudoma. Seveda ne pozabite tega javno zapisati pod komentar. Volk sit (vi in sporni oboževalec), koza cela (ostali oboževalci).

6. Blokirajte oboževalca

Najenostavnejša in dolgoročno verjetno ena bolj učinkovitih metod za zares težke stranke je odstranitev oboževalca in prepoved nadaljnje interakcije prek vaše strani. Takšni oboževalci bodo še vedno videli vašo stran in bodo lahko delili vsebine, le komentiranje in objavljanje jim bosta onemogočena.

Blokiranje prek objave poteka podobno kot skrivanje: kliknite na »x«, nato »Delete« zatem pa izberite »Delete And Ban User«.

Pri komentarjih najprej skrijte komentar, nato pa pod komentarjem izberite »Ban«.

Oboževalce lahko blokirate tudi prek vmesnika Admin. Izberite zavihek »Get More Likes«, zatem »See Likes«, nato pa kliknite na »x« poleg oboževalca, ki ga ne marate. Če si želite ogledati celoten seznam blokiranih uporabnikov, pojdite na »Edit Page > See Banned Users«. Če ne izberete »Ban Permanently«, bo oboževalec samo odstranjen s strani (neoboževalec), kar pomeni, da bo odstranjen njegov Like in vaše objave ne bodo več vidne na njegovem zidu.

7. Ignorirajte!

Včasih je dobra ideja žaljiv ali kako drugače škodljiv govor preprosto ignorirati. Če se zdi sporna izjava neumna vam, se bo po vsej verjetnosti zdela neumna tudi ostalim 99,9 % oboževalcem, ki bodo nanjo naleteli. Obstaja tudi velika verjetnost, da bodo oboževalca prijavili ostali oboževalci ali pa ga bodo vsaj ignorirali.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

ISF TEAM d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
ISF Team poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več
Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Rittal spodbuja inovacije in živi svoje vrednote To je Rittal. Globalni igralec, vodilni inovator, družinsko podjetje in zgleden delodajalec. Rittal zgodba Prihodnost Rittala se je ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ... Več
Zlati partner

EUDACE d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 05 994 21 60
Spoznajte podjetje Eudace Podjetje Eudace deluje na področju vpeljave ISO standardov, izvedbe izboljšanja informacijske varnosti v podjetju, varstva osebnih podatkov in poslovnega ... Več