Programska oprema
18.11.2005 08:16

Deli z drugimi:

Share

64-bitno računalništvo podprto s strani giganta

Microsoft je na dogodku Microsoft IT Forum predstavil nove izdelke in rešitve za poslovna okolja. Novi izdelki so namenjeni predvsem povečevanju strateške vrednosti informacijskih tehnologij za poslovna okolja. Microsoft je v skladu s svojo usmeritvijo poudaril svojo zavezo 64-bitnemu računalništvu, obenem pa je podjetje predstavilo tudi nov virtualizacijski strežnik, rešitev za visokozmogljivo računalništvo ter nova orodja za upravljanje sistemov. Končnim uporabnikom v podjetju je namenjeno novo orodje za namizno iskanje v poslovnih okoljih.

Microsoft je na dogodku Microsoft IT Forum predstavil več novih izdelkov in tehnologij za uporabo v poslovnih okoljih. Nove izdelke in rešitve sta predstavila Bob Muglia, podpredsednik skupine za strežnike in razvojna orodja, ter Jeff Raike, predsednik skupine za poslovne rešitve. Poudarila sta, kako Microsoftova orodja zaposlenim v poslovnih okoljih pomagajo pri prilagajanju na spreminjajoči se način dela in omogočajo doseganje boljših rezultatov.

Podjetje Microsoft vlaga obsežna sredstva in napore v razvoj inovativnih programskih rešitev, s katerimi organizacije optimizirajo svojo informacijsko infrastrukturo ter povečajo konkurenčno prednost in storilnost končnih uporabnikov. Microsoft je v skladu z usmeritvijo povečevanja strateške vrednosti informacijskih sistemov napovedal svojo zavezo 64-bitnemu računalništvu, ki omogoča podporo za večje količine pomnilnika in nudi višjo stopnjo zanesljivosti in razširljivosti. Poleg tega 64-bitne tehnologije nudijo višjo stopnjo varnosti, združljivost procesorjev x64 z 32-bitnimi aplikacijami pa podjetjem omogoča, da 64-bitno računalništvo uvedejo postopoma.

Med svojim uvodnim nagovorom je Muglia predstavil več novih izdelkov:

Kot del svoje zaveze 64-bitnemu računalništvu je Microsoft predstavil več novih izdelkov, ki so optimizirani za 64-bitne arhitekture. Med njimi so SQL Server 2005, Visual Studio 2005 in Virtual Server 2005 R2. Med prihajajočimi izdelki, ki bodo optimizirani za 64-bitno strojno opremo, bodo tudi Microsoft Exchange Server »12«, Windows Compute Cluster Server 2003, strežnik za mala podjetja Windows Server »Longhorn« Small Business Server ter Microsoftova infrastrukturna rešitev za srednje velika podjetja, ki nosi razvojno ime »Centro«. Muglia je napovedal, da bo različica strežniškega operacijskega sistema Windows Server »Longhorn« R2, ki bo sledila strežniškemu operacijskemu sistemu Windows Server »Longhorn« podpirala le 64-bitno strojno opremo, istočasno pa bo ohranila podporo za 32-bitne aplikacije.

V okviru svojih naporov na področju virtualizacije je Microsoft najavil, da je v proizvodnjo predal Virtual Server 2005 R2, ki bo predvidoma na voljo v prvem tednu decembra. Virtual Server 2005 R2 prinaša izboljšano zmogljivost, razpoložljivost in razširljivost za konsolidacijo strežnikov, migracijo s starejših aplikacij, povrnitev sistema v primeru katastrofe ter preizkušanje in razvoj programske opreme.

Na voljo je druga preizkusna različica Windows Compute Cluster Server 2003 Beta 2. Gre za 53-bitno rešitev, ki nudi platformo za visokozmogljivo računalništvo (HPC). Microsoft v sodelovanju z več kot 20 partnerji na področjih proizvodnje, geologije in naravoslovnih znanosti razvija programske aplikacije, ki izkoriščajo platformo Windows Compute Cluster Server 2003. Poleg tega Microsoft pri razvoju sodeluje tudi z več akademskimi ustanovami.

Microsoft je napovedal tudi, da bo v decembru v proizvodnjo predal System Center Capacity Planner 2006, ki prinaša nove možnosti na področju načrtovanja zmogljivosti in analiziranja delovanja izdelkov Exchange Server 2003 in Microsoft Operations Manager (MOM) 2005.

Za poslovna okolja je podjetje predstavilo tudi orodje za namizno iskanje Windows Desktop Search, s katerim lahko uporabniki najdejo potrebne podatke tako na svojem namizju kot tudi na intranetnih straneh in spletu. Orodje je namenjeno uporabi v poslovnih okoljih in nudi številne možnosti za vključevanje v obstoječe sisteme.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

DOMINATUS d.o.o.

Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Tel: 041 225 685
Danes je za posel ključno, da vašo spletno stran najde Googlov iskalnik, saj velika večina informacije poišče prav s pomočjo Googlovega iskalnika. Zato je ključnega pomena, da ... Več
Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več
Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več
Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več