Računalništvo, telefonija
30.08.2016 15:08
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

5 zares drugačnih telefonov

Motorola Moto Z in Z Force
Motorola Moto Z in Z Force

Dandanes so razlike med pametnimi telefoni praktično ničelne. Nekateri imajo sicer večje/manjše ekrane, več pomnilniškega prostora, obstajajo pa še druge specifikacije, ki nam pomagajo razločiti med telefoni. Kakorkoli že, če pogledamo nekoliko širšo sliko, gre nenehno za ponavljanje enih in istih značilnosti. “Na srečo” pa obstajajo izjeme, ki nekoliko izstopajo iz množice.

1. Motorola Moto Z in Z ForceMoto Z in “US-only” verzija Z Force je tanek in zmogljiv pametni telefon, ki pa je poseben zaradi svojega ohišja oz. natančneje ozadja ohišja, ki je magnetno. To omogoča uporabniku, da menjava različne modularne dodatke, kot je prenosni zvočnik, baterija ali kaj tretjega.

2. Cat S60 – Poleg tega, da ima Cat S60 zelo vzdržljivo ohišje, ki lahko preživi številne padce in je hkrati vodoodporno, ta telefon premore tudi termalno kamero. Ta se skriva nad zadnjo kamero telefona in omogoča uporabniku, da vizualizira temperaturo objektov in predmetov. Obstaja tudi aplikacija, ki nudi različne filtre in orodja za uporabo termalne kamere.

3. Akyumen Holofone – Telefoni z vgrajenimi projektorji niso ravno novost na tržišču, saj smo to značilnost lahko videli že pri napravi Samsung Galaxy Beam, prav tako pa prej omenjeni Moto Z omogoča namestitev dodatka s projektorjem. Tisto kar ločuje Holofone od ostalih je velik zaslon z diagonalo 17,8 cm. Torej projekcija na Windows napravi s takšnim zaslonom postane nekaj povsem drugega kot pri napravah z majhnim ekranom. Holofone omogoča projekcijo slik z diagonalo skoraj 5 metrov na razdalji 10-ih metrov. Kot nalašča za kakšen filmski večer kajne?

4. Gionee S8 – Kopiranje Applovega dizajna je nekaj kar proizvajalci telefonov po svetu uporabljajo praktično na vsakdanji ravni, vendar je Gionee naredil korak naprej in dvignil 3D tehnologijo na novo, višjo raven. Sicer poznana kot “Force Touch”, je 3D tehnologija bila predstavljena z Apple Watch-om, uporablja pa se tudi pri iPhonu 6S, 6S Plus in sedaj pri S8. Kljub temu da Gionee S8 ni Applov proizvod, uporabniki lahko še vedno uporabljajo 3D tehnologijo z različno intenziteto klikanja po ekranu.

5. Alcatel OneTouch Idol 4S – Glasni zvočniki, 16MP kamera, vse lepo in prav, vendar kaj je na tem telefonu tako posebnega? Naprava vsebuje programsko opremo (“Reversible OS”), ki omogoča normalno uporabo operacijskega sistema ne glede na to kako držimo/obračamo napravo, saj “Reversible OS” poskrbi za prilagajanje.


Prijavi napako v članku