Telefoni
19.08.2019 20:00

Deli z drugimi:

Share

5 razlogov, zakaj kupiti iPhone 11, ki po vsej verjetnosti prihaja septembra

5 razlogov, zakaj kupiti iPhone 11, ki po vsej verjetnosti prihaja septembra
5 razlogov, zakaj kupiti iPhone 11, ki po vsej verjetnosti prihaja septembra

V življenju so gotove 3 stvari: smrt, davki in novi iPhoni, ki izidejo septembra. Po zadnjih napovedih bi naj Apple nov model iPhona predstavil naslednji mesec, kakor smo to v zadnjih nekaj letih že vajeni. iPhone 11, kot naj bi se imenoval novi model, bo zgledal precej podobno kot zadnji najnovejši modeli iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max in iPhone XR. Ne glede na to, ali pričakujete radikalne spremembe s prihodom novega iPhona, obstaja nekaj oprijemljivih razlogov, zakaj razmišljati o nakupu.

Vaš telefon postaja zastarel. Nakup novega, ko je ta dejansko še vedno nov, je nakup za naslednjih nekaj let.

Tehnologija se razvija izjemno hitro. Ne glede na to se lahko z nakupom najnovejšega modela preskrbite za naslednjih nekaj let, saj bodo nove izdaje več ali manj podobne vašemu pametnemu telefonu. Če se odločite za nakup iPhona 11, dobite povsem prenovljene procesorje in baterijo – dve stvari, ki naj bi poskrbeli za daljšo življenjsko dobo telefona, še posebej, če nov telefon primerjamo s trenutno napravo, ki jo imamo.

Vaš stari (sedanji) telefon lahko zdaj prodate za višjo ceno, kot bi ga lahko pozneje.

Če se odločite za nakup novega iPhona, lahko svoj obstoječi telefon prodate. To pa po navadi pomeni, da boste zanj dobili več denarja kot bi ga kasneje, saj je verjetno še delujoč in funkcionalen. Veliko je seveda odvisno od same vrednosti obstoječega telefona, vendar lahko zagotovo del cene novega iPhona pokrijete z zaslužkom od prodaje starega.

Novi iPhone bo po vsej verjetnosti “izpopolnjena” verzija dizajna iPhona X

Če leta 2017 niste kupili iPhona X ali lansko leto iPhona XR/XS, potem naj vas razveselimo z novico, da bo Apple z iPhonom 11 izdal najboljši model med vsemi naštetimi telefoni. Glede na do sedaj znane podatke o dizajnu naprave bo iPhone 11 ponudil podobne karakteristike kot njegovi predhodniki. Med drugim lahko pričakujemo “edge-to-edge” ekran z zgornjo odprtino ter veliko kamero na zadnji strani. Za naslednje leto Apple pripravlja povsem prenovljeni iPhone, kar pomeni, da je letošnje leto zadnje, kar se tiče dizajna iPhona X.

Kljub dokaj podobnemu dizajnu prejšnjim modelom, bo iPhone 11 vseeno opremljen z nekaj novimi lastnostmi: recimo večji sistem kamer na zadnji strani naprave, kjer bo po novem še tretja leča, poleg tega pa se veselimo novega gumba “mute”. Nekih bistvenih sprememb sicer ne smemo pričakovati, kajti po vsej verjetnosti bo Apple naredil nekaj podobnega, kot je naredil z iPhonom 8, ki je bil “izpopolnjena” verzija iPhona 6.

Če s telefonom delate veliko fotografij in snemate videe, si boste želeli nov model

iPhone 11 bi naj ponudil povsem novi sistem kamer z dodatkom tretje, širokokotne leče. Ta bo uporabna predvsem za skupinske fotografije ali čudovite panorame v naravi. V zadnjih nekaj izdajah je Apple, kar se tiče fotografije, nekoliko zaostal za svojo konkurenco. iPhone 11 bo kot kaže v celoti osredotočen na kvaliteto fotografije, saj si enostavno ne sme privoščiti, da mu konkurenca pobegne.

Imeti nov telefon nekaj šteje

Svojih pametnih telefonov se na dnevni ravni dotaknemo tudi po več stokrat. Dejtvo je, da so telefoni postali naš najbolj oseben tehnološki pripomoček. Torej, če razmišljate o nakupu nove naprave, verjetno razmišljate prav. Novi pametni telefoni pa so postali veliko dražji, kot so bili včasih. Ne glede na to pa z njimi dobimo vrednost, ki je za nas skorajda neprecenljiva, saj jih uporabljamo ves dan, vsak dan.

Izpostaviti velja, da telefone uporabljamo za vse: komuniciranje s prijatelji, družino, sodelavci, poslovnimi partnerji ali celo s hišnimi ljubljenčki; na telefonih prebiramo knjige, gledamo filme, poslušamo glasbo, se učimo novih veščin, uporabljamo na milijone bolj ali manj uporabnih aplikacij in še nešteto stvari bi se našlo, ki nam jih omogočajo pametni telefoni. Mogoče z vašim obstoječim ni čisto nič narobe, vendar Apple zagotavlja, da bo uporabniška izkušnja iPhona 11 zabavna in predvsem tekoča.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

COLBY d.o.o.

Ob Dravi 6, 2000 Maribor, Tel: 02 330 33 00
Podjetje Colby d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1993. Ukvarja se s prodajo iger za računalnike in igralne konzole. V začetku so prodajali preko pošte, kasneje preko lastne trgovine. ... Več
Zlati partner

ŠPICA INTERNATIONAL d.o.o.

Pot k sejmišču 33, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 568 08 00
Špica International je vodilni slovenski ponudnik informacijskih sistemov in rešitev za obvladovanje časa in prostora. Realnega prostora v realnem času! Njihove rešitve vključujejo ... Več
Zlati partner

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več
Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
V podjetju SI SPLET d.o.o. se ukvarjajo s trženjem varnostnih in drugih rešitev na področju informacijskih tehnologij. V letu 2002 so pridobili ekskluzivno partnerstvo s podjetjem ... Več