Telefoni
18.04.2016 14:47
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

5 načinov kako podaljšati vzdržljivost baterije na iPhonu

Jupio - nov energijski veter iz Nizozemske
Jupio - nov energijski veter iz Nizozemske

Najboljši pametni telefon vseh časov, Apple iPhone, ima kljub svojim prednostim tudi slabost. Slednjo predstavlja vzdržljivost baterije in čeprav se uporabniki iPhone 6 Plus in 6S Plus nad baterijo ne morejo pritoževati, pa je situacija drugačna za uporabnike manjših iPhonov. Slednji zaradi manj prostora zmorejo manjšo baterijo in s tem bistveno vplivajo na čas, ki ga lahko vaš iPhone preživi brez polnilca. Na srečo obstajajo ukrepi, ki omogočajo, da bo vaša baterija zdržalja dlje časa. Predvsem to velja takrat, ko se nahajate na potovanjih in podobnih situacijah kjer dostop do polnilca ni na voljo ob vsakem trenutku.

Ukrep Št. 1

Pod menijem Background App Refresh, ki se nahaja v aplikaciji Settings nahaja meniju General, si izključite background app refresh za aplikacije, ki ga uporabljajo. Funkcija aplikacijam omogoča, da se tudi v času delovanja v ozadju sproti posodabljajo oziroma se vsebina posodablja. To pomeni več prenosa podatkov in več dela za telefon ter posledično večjo porabo baterije. Velja pa ob tem poudariti, da Background App Refresh ni priporočljivo izključiti za aplikacije kot je na primer navigacija. Takrat, ko navigacijo potrebujete je možnost prikaza aktualnih podatkov ključnega pomena zato velja za navigacijske aplikacije funkcijo vedno imeti vključeno.

Ukrep Št. 2

Izključite tako imenovana Push obvestila. V meniju Notifications, ki se nahaja v aplikaciji Settings, lahko izključite dostavo Push Notification obvestil. Slednja razvijalci uporabljajo z namenom, da neposredno obveščajo stranke o novih vsebinah, promocijah in posodobitvah aplikacij. Za dostavo obvestil mora vaš pametni telefon vzpostaviti povezavo s spletom in to znova prinaša porabo baterije. Izključitev pa ne pomeni samodejno tudi ukinitev dostave slehernih obvestil. Aplikacije uporabljajo tudi tako imenovana lokalna obvestila, ki se sprožijo na podlagi časa oziroma drugih lokalnih dejavnikov. Slednja sporočila lahko tako še vedno prejemate.

Ukrep Št. 3

Tretja možnost je izključitev dinamičnih ozadij in pa nove funkcije imenovane Live Photos. Dinamična ozadja predstavljajo animirano ozadje, ki ob brskanju po pametnem telefonu aktivira animacije in s tem ozadje posreduje vtis, kot da bi se pomikalo glede na vaše gibe roke. Live Photos se nanaša na novo funkcijo predstavljeno v iPhone 6S in 6S Plus in uporabniku omogočajo s pritiskom na fotografijo, predvajanje kratkega filma.

Ukrep Št. 4

Velik vpliv na porabo baterije ima svetlost zaslona. Ustrezno zmanjšajte svetlost in s tem poskrbite, da bo poraba baterije nižja. V primeru, da se svetlost vašega zaslona prilagaja samodejno se priporoča izključitev omenjene funkcije in s tem ročno nastavljanje svetlosti. V nasprotnem primeru bo vaš zaslon svetil z maksimalno svetlobo v svetlejših prostorih.

Ukrep Št. 5

Na zadnje se priporoča izključitev funkcije Bluetooth. Tako kot svetilnost zaslona lahko tudi Bluetooth izključite v Control Center. Do Control Centra dostopate neposredno s podrsom prsta od spodnjega roba zaslona.


Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku