Operacijski sistemi
30.03.2021 14:59

Deli z drugimi:

Share

5 Android aplikacij, ki jih ta teden ne smete zamuditi

Odločili smo se, da vam bomo vsak teden predstavili 5 novih mobilnih aplikacij in iger, s katerimi bomo skrbeli, da boste karseda na tekočem na področju razvoja Android programske opreme. Tokrat smo izbrali tri aplikacije in dve igri.

MoodBites

Cena: brezplačna / $2.99 na mesec / 2,53 evra na mesec / $19.99 na leto / 16,91 evra na mesec

MoodBites je posebna aplikacija, ki spremlja diete ljudi s posebnimi dietami. Aplikacija spremlja, kaj uporabnik je in kako njegovo telo reagira na določeno hrano. Posledično lahko uporabnik hitro ugotovi, kaj lahko je in kaj ne, brez da bi bilo potrebno eksperimentirati in močiti telo. MoodBites deluje tudi za ketonske diete in brezglutenske prav tako. Glavni del uporabniškega vmesnika predstavlja koledar, v katerega vnašamo obroke in počutje po njih. Aplikacija je plačljiva za vse uporabnike, je pa dobra stvar ta, da naročnina ni previsoka.

Prenos iz Google Play trgovine!

Vir: Joe Hindy / Android Authority

Jetpack Joyride 2

Cena: brezplačna

Jetpack Joyride 2 je nadaljevanje ene najbolj uspešnih iger na Androidu. Enako, kot predhodna izdaja, je tudi nova verzija igre atraktiven “side-scrolling runner”. Večina uporabniškega vmesnika in igralske izkušnje ostaja enaka, medtem ko bodo igralci deležni nove strelske mehanike in dodatnih orožij, ki poskrbijo za še boljšo izkušnjo. Razvijalci so pokrbeli še za boljše vizualije, še čistejšo mehaniko, novo igralno zgodbo in nekaj novih elementov v igri. Dejstvo je, da vse te novosti od prejšnje igre odvzamejo ključno lastnost, ki je enostavnost, kar pomeni, da novo izdajo zagotovo ne bodo sprejeli vsi ljubitelji prvega dela igre.

Prenos iz Google Play trgovine!

News in Bullets

Cena: brezplačna

Aplikacija News in Bullets je novičarski agregator z zelo prijaznim uporabniškim vmesnikom. Novice so v aplikaciji predstavljene tako, da takoj lahko razberemo bistvo, vir novic pa so na tisoče publikacij, na stotine tematik, še enkrat pa velja izpostaviti zelo čist uporabniški vmesnik. Med branjem ne dobimo vseh informacij, ki ki bi jih dobili sicer med branjem člankov na klasičnih portalih, dobimo pa dovolj informacij, da vemo, kaj je bistvo. Aplikacija je v celoti brezplačna (z oglasi) in v času pisanja članka je bila dobro sprejeta s strani uporabnikov.

Prenos iz Google Play trgovine!

Vir: Joe Hindy / Android Authority

Crash Bandicoot: On the Run

Cena: brezplačna

Ustvarjalec legendarne franšize Candy Crush, razvijalec King, je prejšnji teden izdal Crash Bandicoot: On the Run. Gre za še eno “runner” igro, kar lahko sklepamo že po samem liku. Igra je dokaj klasičen “runner” s standardno mehaniko. Med igranjem se gibamo levo in desno ter skačemo, da se izogibamo oviram. V igri se srečamo tudi z možnostjo gradnje baze, v kateri shranjujemo vse zbrane elemente. Razvijalec je med drugim poskrbel še za lik Coco, Chrashevo žensko spremljevalko, poseben “survival mode” način igre in pa zanimive bitke. Vsi tisti, ki uživate v “runner” igrah in ki ste oz. še radi igrate Candy Crush, to je igra za vas. Edina slaba lastnost so trenutno še začetni hrošči, katere pa King intenzivno odpravlja.

Prenos iz Google Play trgovine!

Win-X Launcher

Cena: brezplačna

Win-X Launcher je Android “launcher” z zabavnim dodatkom. Posnema namreč Windows 10 namizje in začetni meni telefona. Še vedno pa imamo osnove, kot je domači zaslon, podporo za vtičnike itd. Predal z aplikacijami je pametno skrit v začetnem meniju tipa Windows 10, na voljo pa imamo še opravilno vrstico in nekaj drugih stvari. Win-X Launcher je dokaj enostaven za uporabo in spada med najbolj zabavne “launcherje” na trgu.

Prenos iz Google Play trgovine!

Vas zanima več iz te teme?
Android aplikacije

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

DRUŠTVO DUH ČASA

Trubarjeva cesta 72, 1000 Ljubljana, Tel: 06 815 40 63
Računalniki za socialno ogrožene Smo skupina računalniških zanesenjakov, ki le stežka gleda kako cele gore še uporabnih računalnikov in računalniških delov končajo na odpadu. ... Več
Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več
Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več
Zlati partner

IMEDIA GSM d.o.o.

Prvomajska ulica 39, 5000 Nova Gorica, Tel: 08 205 86 61
Mishop.si je spletna trgovina, specializirana za prodajo električnih aparatov znamke Xiaomi (posebej pametnih telefonov, pa ne samo teh) na slovenskem območju. Storitve: - naročila ... Več