Računalništvo, telefonija
Varnost
13.06.2023 12:55

Deli z drugimi:

Share

40 % pripadnikov generacije Z uporablja isto geslo za več računov

Prevzemite nadzor nad svojo kibernetsko varnostjo.

Ker se velik del življenja nas vseh odvija na spletu, se včasih lahko zdi, da je skrb za kibernetsko varnost težavno opravilo. Toda samo zato, ker je najbolj enostavno uporabljati isto geslo za telefon, aplikacije in različne račune, to še ne pomeni, da je tudi priporočljivo in pametno.

Nedavna raziskava BDG Studios/OnePoll, v kateri je sodelovalo več kot 1 000 pripadnikov generacije Z iz Združenih držav[1], je pokazala, da je skoraj 40 % udeležencev poročalo o uporabi istega gesla za več računov, zaradi česar so potencialno bolj izpostavljeni kibernetskim napadom in poskusom goljufij.

To pa ni edino sporno vedenje na področju kibernetske varnosti. Ista raziskava je pokazala, da le 39 % udeležencev takoj izbriše fotografije z zelo zasebnimi podatki, kot so številke zdravstvenega zavarovanja ali kreditnih kartic.

Tveganje za krajo podatkov se še poveča, če storite druge pogoste napake, kot je pošiljanje nešifriranih datotek ali pomanjkljiva nastavitev aplikacij.

Glede na to, da kar 61 % vprašanih priznava, da delovne dokumente in zelo občutljive službene podatke hranijo v svojih osebnih napravah, imajo lahko varnostna tveganja negativne posledice tudi za delodajalce.

Na srečo obstajajo rešitve za vse, ki smo v zadnjem desetletju v geslo za rojstni dan dodajali nove posebne znake ali pa tudi ne. Samsung Knox je na primer celovita varnostna platforma, ki vas varuje podnevi in ponoči, od vašega čipa pa vse do vaših aplikacij.

Oglejte si na primer Samsung nadzorno ploščo za varnost in zasebnost (Security & Privacy Dashboard), imenovano tudi vaš novi mobilni varnostnik. Na njej si lahko ogledate vse naključne aplikacije, ki skušajo dostopati na primer do vašega mikrofona, in jih zelo hitro in enostavno odstranite iz sistema.

Na voljo je tudi storitev Samsung Knox Vault, ki vaše najbolj občutljive podatke ohranja ločene od glavnega operacijskega sistema in deluje kot ščit za zaščito telefona na vseh ravneh.

Okrepite varnost svoje digitalne prisotnosti z nadzorno ploščo za varnost in zasebnost v telefonu Samsung Galaxy in Knox Vaultom. Preverite še več informacij.


[1] Samsung je v sodelovanju z družbo Bustle Digital Group (BDG) med novembrom in decembrom 2022 izvedel spletno raziskavo na vzorcu 1 000 prebivalcev ZDA, starih od 18 do 25 let.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Samsung Samsung Knox

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Za več informacij so vam na voljo pri SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več

Makro Team d.o.o.

Ilaunigova ulica 5, 2230 Lenart v Slovenskih goricah, Tel: 040 410 451, 02 729 25 40
Ste mislili, da je IT podporna služba primerna le za večja podjetja? Zagotavljanje strokovne informacijske podpore bodisi na daljavo ali na fizični lokaciji ima številne prednosti, ... Več
Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več