Telefoni
14.09.2017 10:08

Deli z drugimi:

Share

4 razlogi zakaj izbrati iPhone 8 in ne iPhone X

4 razlogi zakaj izbrati iPhone 8 in ne iPhone X
4 razlogi zakaj izbrati iPhone 8 in ne iPhone X

Vsi smo zelo težko pričakovali prihod novega iPhona in Apple nam je postregel kar tri modele. Največ zanimanja je požel iPhone X, vendar so mnenja po predstavitvenem dogodku precej deljena. Seveda ni dvoma o tem, da je iPhone X ena najbolj vznemirljivih naprav kar jo je Apple kdajkoli naredil, vendar njegovih pomanjkljivosti enostavno ne moremo prezreti. S pomočjo portala BGR smo izbrskali argumente zakaj je boljše izbrati iPhone 8.

1. Izognite se neposrečeni odprtini na zgornjem robu naprave

Pred Applovim dogodkom je bilo veliko govoric in špekulacij glede roba telefona in sedaj, ko smo zares spoznali novo generacijo naprav, lahko brez slabe vesti potrdimo, da je iPhone X nekoliko manj posrečena izdaja, kar se tiče dizajna robnega dela telefona. Kot lahko vidimo na sliki, imam iPhone X na zgornjem robu vodoravno odprtino, kjer so združeni sprednja kamera, zvočnik, mikrofon in še nekaj drugih komponent. Najbolj je strokovno javnost zmotilo to, da ravno ta odprtina moti recimo gledanje videov in celozaslonskih fotografij. Vedno, ko torej gledamo kakršnekoli vizualne vsebine, nas ta odprtina moti in nas “prikrajša” za celotno vsebino. Je to dovoljšen razlog za izbiro iPhona 8?

2. Nadaljujte z uporabo TouchID-ja za odklepanje telefona

Vprašanje, ki se nam postavlja je, ali Applu ni uspelo pripraviti senzorja TouchID za iPhone X, ali pa so se enostavno odločili, da bodo zamenjali TouchID s FaceID-jem. Popularni TouchID, ki je prvič bil predstavljen pri modelu iPhone 5S, je kot kaže pri Applu doživel svoj konec oz. vsaj pri modelu iPhone X ga ne bomo srečali. Če ste navajeni na odklepanje telefona s prstnim odtisom, potem je edina opcija za nakup iPhone 8 (in seveda iPhone 8 Plus).

3. Prihranite 300 ameriških dolarjev

Glede na to, da se počasi bliža čas različnih prazničnih obdarovanj, je vprašanje, če je najbolj pametna opcija zapraviti približno 1000 dolarjev za pametni telefon. Če gledate na ceno in vam je ta ključnega pomena pri nakupu telefona, potem je odločitev med iPhonom 8 in iPhonom X precej enostavna. Kljub temu, da je iPhone X zmoglivejši, hitrejši in bolj modni pametni telefon, iPhone 8 vključuje enake novosti in lastnosti, med katerimi so tudi brezžično polnjenje in A11 Fusion procesor.

4. Počakajte, da Apple ujame pravi veter

iPhone X je Applov prvi poizkus telefona z “edge-to-edge” ekranom. Brez dvoma bo novonastala linija iPhone X sčasoma pridobila na kvaliteti, kajti trenutno se zdi, da je iPhone X neke vrste delovna verzija dotičnega telefona, ki ima še ogromno prostora za napredek. Če se vam zares ne mudi pri nakupu telefona, bi mogoče bilo vredno počakati na iPhone X2, ki bi znal preseči predhodnika in pokazati pravi obraz linije iPhone X. Mogoče celo ne bo imel nadležne odprtine na vrhu naprave.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku