Računalništvo, telefonija
08.10.2020 10:14

Deli z drugimi:

Share

Pri podjetju Apple je oblikovanje ključnega pomena, kar se več kot očitno vidi na vseh njegovih izdelkih. Računalniški gigant pa očitno veliko da tudi na oblikovanje njegovih trgovin. To je dokazal z izgradnjo svoje prve trgovine, ki je z vseh strani obdana z vodo. Novo gradbo je za podjetje Apple zasnoval arhitekturni studio Foster & Partners, ki je odgovoren tudi za zasnovo nedavno odprte trgovine Apple v Bangkoku.

Trgovina Apple Marina Bay v Singapurju je skoraj v celoti izdelana iz stekla, kar obiskovalcem omogoča popoln pogled na okolico Marina Bay, celotna stavba pa je zasnovana na osnovi rimsko arhitekturo. Notranjost trgovine so opremili z lesenim pohištvom, kar kupcem daje občutek toplote. Trgovina s »kopnim« ni povezana z mostom, ampak s 45 metrskim podvodnim predorom, ki je povezan z bližnjim nakupovalnim središčem.

Po pričakovanjih je tudi omenjen podvodni predor poln izdelkov podjetja Apple, zato gre tu za nekakšen »podaljšek« trgovine Apple Store. V samem predoru je na voljo velo osebje tehnične podpore podjetja Apple. V notranjosti trgovine pa je velika video stena, pred katero bodo lahko lokalni umetniki in kreativci izvedli predavanja in bodo »razkrili«, kako so jim izdelki Apple pomagali pri delu.


Prijavi napako v članku