Aplikacije in dodatni programi
05.01.2023 11:23
Posodobljeno 3 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

15 najboljših Android aplikacij leta 2022

Končalo se je še eno leto in čas je za zabavne letne preglede najboljših, največjih, naj, naj ... Aplikacije za Android niso več tako privlačne kot nekoč. Navsezadnje je težko prodreti na tržišče, kjer je že tako veliko odličnih aplikacij. Kljub temu menimo, da se jih je lani kar nekaj dobro odrezalo in o njih bomo pisali v tem članku. Tukaj so najboljše aplikacije za Android, ki so izšle leta 2022.

Za ta seznam je portal Android Authority razvrstili več kot 200 aplikacij, veliko več pa jih je ostalo na mestih od 200. naprej. Mejni datum je bil 10. december, zato aplikacije, ki so bile objavljene na ta datum ali okoli njega, niso bile uvrščene, ker jih porta ni mogel temeljito preizkusiti.

Seznam je sestavljen po abecednem vrstnem redu, razen zadnjih treh aplikacij, ki so bile izbrane za najboljše aplikacije za Android v tem letu. Upamo, da boste uživali v branju.

15 najboljših Android aplikacij leta 2022

 1. AetherSX2
 2. Console Launcher
 3. Daily Diary
 4. DanceFitme
 5. DeepL Translation
 6. Duolingo ABC
 7. Dream by Wombo
 8. Linktree
 1. NoteIt Widget
 2. Recovery Athletics
 3. Symfonium
 4. Ukulele by Yousician
 5. Second runner-up: Mastodon
 6. Runner-up: BeReal
 7. Aplikacija leta: DynamicSpot

AetherSX2

Cena: brezplačno

AetherSX2 je emulator PlayStation 2, ki je bil v beta različici predstavljen konec leta 2021. Prvič je bil v celoti izdan leta 2022. Ta aplikacija je dobra iz večih razlogov. Za začetek je to prvi emulator PlayStation 2 v sistemu Android. Celotna uporabniška izkušnja je dokaj dobra. Nekatere funkcije vključujejo običajne lastnosti emulatorja, kot so stanja shranjevanja in podpora za strojni krmilnik. Na voljo bodo tudi stvari, kot so povečevanje ločljivosti na 1080p, nastavitve za posamezno igro in širokozaslonski popravki za izbrane igre.

Za uporabo potrebujete datoteko PlayStation 2 BIOS, ki je razvijalec iz očitnih razlogov ne zagotavlja. Sicer pa se zdi, da emulator deluje zelo dobro v večini sodobnih telefonov višjega razreda. Razvijalec opozarja, da grafični procesorji Mali in PowerVR emulatorja ne upravljajo tako dobro kot bolj priljubljeni grafični procesorji Adreno, zato se lahko vaše izkušnje razlikujejo. V vsakem primeru je dobro, da je podpora za PlayStation 2 na Androidu zdaj na voljo skupaj z vsemi drugimi dobrimi emulatorji.

Prenos iz Google Play trgovine!

Oglejte si še naš seznam najboljših emulatorjev starejših konzol za Android telefone. Če se boste namenili spoznavati svet emulatorjev, boste potrebovali tudi krmilnik, s katerim lahko navaden telefon spremenite v prenosno igralno konzolo. Kako to izgleda, izveste v našem testu krmilnika Gamesir X2 Pro.

Pred kratkim je (edini) razvijalec emulatorja AetherSX2 sporočil žalostno novico, da je opustil projekt. Razlog? Smrtne grožnje, spletno nadlegovanje in toksično obnašanje spletne skupnosti, kar je na koncu privedlo do izgube strasti do projekta.

Console Launcher

Cena: $4.99

Console Launcher je zaganjalnik za mobilne igralce. Nastavljen je tako, da je podoben uporabniškemu vmesniku za Nintendo Switch, v katerem so igre prikazane kot velike ploščice. Zaganjalnik ima nekaj funkcij namenjenih igralcem, na primer podporo za krmilnik, s katero lahko igre premikate s premikanjem krmilne palice. To je vsekakor elegantna funkcija za ljudi, ki veliko igrajo s krmilniki, sicer pa je nekoliko nišna.

Nekatere slabosti vključujejo pomanjkanje prilagajanja in manj kot idealno podporo za dostopnost, poleg tega je uporaba brez krmilnika dejansko manj ergonomična. To zagotovo ni nekaj, kar bi uporabljali v vsakdanjem vozilu, vendar gre za edinstveno predpostavko. Navsezadnje Kodi obstaja za večpredstavnost. Zakaj ne bi bilo zaganjalnika za igre? V vsakem primeru zaganjalnik stane 4,99 dolarja in nima nakupov v aplikaciji ali oglasov.

Prenos iz Google Play trgovine!

Daily Diary

Cena: brezplačno / $2.99

Nekoliko čudno je uvrstiti “dairy” aplikacijo na seznam najboljših v letu, vendar je ta presenetljivo dobra. “Daily Dairy” počne vse, kar pričakujete od tovrstne aplikacije. Vključuje biometrično zaklepanje, možnost dodajanja fotografij v dnevniške zapise, koledar, sledenje razpoloženju, opomnike in prijetno pregleden, a sodoben uporabniški vmesnik. Mehke, umirjene barve in enostavni upravljalni elementi so privlačni za večino ljudi.

Eden najboljših delov aplikacije je njena cena. Večina aplikacij te zvrsti uporablja naročniško storitev. Ta je na voljo za samo 2,99 dolarja brez dodatnih nakupov v aplikaciji ali oglasov. To doseže z uporabo storitve Google Drive za varnostno kopiranje dnevnika, če morate slučajno zamenjati napravo. To jo skupaj z odlično izvedbo loči od večine drugih odličnih aplikacij za dnevnike. Vemo, da dnevniške aplikacije niso najbolj priljubljen segment na mobilnih napravah, vendar je ta aplikacija zagotovo med najboljšimi v tej kategoriji, zato o njej pišemo.

Prenos iz Google Play trgovine!

DanceFitme

Cena: brezplačen preizkus / $7.99 na mesec / $59.99 na leto

DanceFitme je športna aplikacija, ki je pomešana s plesno aplikacijo. Ustvarite račun, se naročite in si ogledate različne videoposnetke, ki se vam pomagajo naučiti nekaj plesov, hkrati pa lahko tudi shujšate. Aplikacija ponuja videoposnetke z različnimi vrstami plesov in načrte vadbe, ki vam bodo pomagali doseči vaše fitnes cilje. Seveda se boste med izvajanjem različnih plesov naučili tudi korake.

Aplikacija lahko opravlja tudi običajne fitnes naloge, kot je spremljanje napredka in prilagajanje vadbe glede na vašo raven izkušenj. Ne bi priporočili naročniške aplikacije za fitnes, če ne bi ponujala teh stvari. Naročnina tudi ni strašna, saj številne aplikacije za fitnes stanejo 9,99 dolarja na mesec ali več.

Prenos iz Google Play trgovine!

DeepL Translate

Cena: brezplačno

DeepL Translate je prevajalnik tujih jezikov. Trenutno podpira 29 jezikov. Prevajanje poteka na več različnih načinov. Vnesete lahko besede, s kamero pogledate besedilo ali se celo pogovarjate z aplikacijo in dobite neposredne prevode. Uporabniški vmesnik je preprost, a učinkovit, z nekaj sodobnimi dodatki, zato ni videti zastarel.

Ne podpira toliko jezikov kot veliki prevajalniki, kot sta Googlov ali Microsoftov. Te aplikacije so v primerjavi z DeepL Translate že več let razvojno zrelejše, zato je dejstvo, da podpira več kot dva ducata jezikov, še vedno zelo impresivno. Prevajanje je bilo pri testiranju portala Android Authority hitro in natančno. Lepo je videti še eno možnost na področju prevajanja, ki ni Googlov ali Microsoftov izdelek.

Prenos iz Google Play trgovine!

Duolingo ABC

Cena: brezplačno

Duolingo ABC je učna aplikacija za otroke. Ta pomaga pri učenju pismenosti, kar je razvidno že iz imena. V bistvu uporablja Duolingovo zmagovalno formulo in jo uporablja za branje. Otroci se učijo v obliki zgodb za branje. V aplikaciji je skupaj več kot 700 bralnih lekcij.

Nekatere druge značilnosti aplikacije vključujejo podporo brez povezave, brez oglaševanja in učne ure za otroke do prvega razreda. Seveda lahko aplikacijo uporabljajo tudi starejši otroci, ki imajo težave z branjem. Veliko programske opreme za učenje otrok je na enak način predstavljenih večinoma istih stvari. Duolingo to počne nekoliko drugače.

Prenos iz Google Play trgovine!

Dream by WOMBO

Cena: brezplačen preizkus / $4.99 na mesec / $99.99 na leto

Aplikacija Dream by WOMBO je izbrana za aplikacijo leta v Googlovi trgovini Play. Menimo, da je res zelo dobra. To je umetniško orodje z umetno inteligenco, ki lahko ustvari vse vrste ličnih slik. Specializirano je za sanjske pokrajine, ki spominjajo na plakate, ki jih je bilo mogoče kupiti v trgovini Spencer’s v devetdesetih letih prejšnjega stoletja. Te slike so odlične za deljenje na družbenih omrežjih ali kot slike ozadja.

Dream by WOMBO deluje podobno kot iskalnik. Vnesite besede, ki jih želite videti in aplikacija nato s temi samostalniki nariše sanjsko pokrajino. Funkcionalnost se nam je zdela dokaj neuspešna. Včasih je aplikacija ustvarila umetniško delo, kot je opisano, včasih pa je preskočila ključne besede. V vsakem primeru je v trgovini Play veliko podobnih aplikacij, vendar je ta kljub svojim posebnostim še vedno boljša od konkurenčnih.

Prenos iz Google Play trgovine!

Linktree

Cena: brezplačno / $5+ na mesec

Linktree je biografska spletna stran. Z njo lahko ustvarite svoj lasten profila. Spletno mesto nato ustvari kratko povezavo, ki jo vključite v svojo biografijo v profilih na družbenih omrežjih. Povezave Linktree ste verjetno že videli na profilih TikTok, Instagram in Twitter. Aplikacija je razširitev spletnega mesta in omogoča izdelavo istih stvari, kot jih najdete na spletnem mestu.

V resnici ni veliko in spominja nas na profil MySpace. Dodate lahko svoje ime, podatke o sebi, svoje simpatije, antipatije in druge običajne stvari. Omogoča tudi povezovanje stvari, kot so glasba, seznami predvajanja, videoposnetki in podkasti, kar nas ravno najbolj spominja na MySpace. Linktree je narejen posebej za spletna mesta s kratkimi življenjepisi in ljudje ga nenehno uporabljajo.

Prenos iz Google Play trgovine!

NoteIt Widget

Cena: brezplačno z “in-app” nakupi

Iskreno smo presenečeni, da ima NoteIt Widget toliko prenosov, kot jih ima. V času pisanja tega članka je bila aplikacija prenesena že več kot deset milijonov krat. Gre za nov koncept. Aplikacija vas poveže z drugo osebo, nato pa v vaš telefon namesti gradnik. Ko to storite, lahko drugi osebi pošljete sporočilo neposredno iz gradnika, tako da napišete besede ali narišete majhne črtice.

Očitno ne bo nadomestila uporabnosti standardnih aplikacij za pošiljanje sporočil, vendar smo ugotovili, da je gre za simpatično “mini” aplikacijo za pare ali najboljše prijatelje. Aplikacija podobno kot Snapchat beleži serije, če jih prekineš, pa lahko z nakupi v aplikaciji svojo serijo odkupiš. Notelt Widget ima nekoliko več hroščev, kot bi si želeli za aplikacijo na seznamu najboljših v letu, vendar se s številom prenosov ne moremo prerekati. Ljudem je zadeva všeč.

Prenos iz Google Play trgovine!

Recover Athletics

Cena: brezplačno / $7.99 na mesec / $79.99 na leto

Recover Athletics je nekoliko drugačna vrsta aplikacije za fitnes. Glavna ideja te ni, da bi vam pomagal priti v formo. Namesto tega vam pomaga pri zdravem okrevanju po vadbi v fitnesu. V aplikaciji je veliko nasvetov, trikov in navodil za odpravljanje bolečin in preprečevanje poškodb. Nekatere druge funkcije vključujejo integracijo s storitvijo Strava, digitalnega trenerja s prilagojenimi priporočili za okrevanje in ustvarjanje rutin po meri, s katerimi lahko načrtujete okrevanje.

Glede uporabe je aplikacija precej spodobna. Potrebujete sicer nekaj časa, da se navadite na njo, vendar to velja za večino aplikacij za fitnes. Recover Athletics je cenejša od večine aplikacij za fitnes, a ker naj bi delovala kot dopolnilo vaše primarne aplikacije za fitnes, menimo, da bi lahko bila nekoliko cenejša.

Prenos iz Google Play trgovine!

Symfonium

Cena: brezplačno / $3.99

Symphonium je glasbeni predvajalnik za glasbo v oblaku. Z aplikacijo se lahko povežete s platformami Plex, Subsonic, Jellyfin, Emby, Kodi in drugimi. Deluje tako, da se poveže z vašo glasbeno zbirko v računalniku in jo predvaja kot katera koli druga glasbena aplikacija. Sliši se nišno, vendar v Googlovi trgovni Google Play v resnici ni drugih podobnih aplikacij, zato je na tem seznamu. Po našem vedenju aplikacija opravlja svoje naloge bolje kot katera koli druga konkurenčna aplikacija.

Nekatere dodatne funkcije vključujejo ocene skladb, pametne filtre, pametne sezname predvajanja, podporo za Android Auto, funkcijo predvajanja brez povezave, podporo za besedila in izenačevalnik. Ko vse nastavite, je videti in deluje kot kateri koli drug predvajalnik glasbe. Symfonium je odličen in mislimo, da se bo v naslednjem letu znašel na nekaterih naših seznamih najboljših aplikacij.

Prenos iz Google Play trgovine!

Ukulele by Yousician

Cena: brezplačno / $14.99 na mesec / $139.99 na leto

Yousician že ima uspešno aplikacijo za kitaro, bas in petje. Ta aplikacija je nadaljevanje te možnosti, vendar samo za ukulele. Iskreno povedano, ne vemo, zakaj je ukulele dobil svojo aplikacijo, namesto da bi bila vključena v glavno aplikacijo Yousician, vendar teh odločitev ne sprejemamo mi. Aplikacija deluje enako kot glavna. Prijavite se, poiščite lekcije in se naučite igrati ukulele. Na voljo so lekcije za akorde, uglaševanje, branje not, različne vzorce izbiranja in še več.

Edina resnična pomanjkljivost je cena. Je precej dražja od osnovne aplikacije Yousician, saj stane 14,99 dolarja na mesec. Brezplačni preizkus je tudi nekoliko ohlapen. Predvidevamo, da zato, ker je namenjen manjši skupini ljudi, vendar menimo, da bi moral biti verjetno nekoliko cenejši. Sicer pa aplikacija deluje dobro.

Prenos iz Google Play trgovine!

3. mesto: Mastodon

Cena: brezplačno

Mastodon je svojo uradno aplikacijo izdal aprila 2022. Mesece pozneje je Elon Musk kupil Twitter in Mastodon je doživel velik priliv novih uporabnikov. Ne moremo si zamisliti boljšega trenutka za izdajo, kot je ta. Aplikacija deluje precej dobro. Vpišete se lahko v svoj profil, ustvarjate objave in preverjate, kaj se dogaja z ljudmi, ki jim sledite. Gre za čisto uporabniško izkušnjo, ki je ni zelo težko upravljati, ko jo enkrat nastavite.

Večina napak, o katerih poročajo uporabniki, se pojavi med postopkom namestitve. Po tem je vse precej preprosto. Aplikacija bi lahko bila še nekoliko izboljšana, da bi bila v koraku s sodobnimi družbenimi omrežji, vendar se dobro obnese tudi brez tega.

Prenos iz Google Play trgovine!

2. mesto: BeReal

Cena: brezplačno

BeReal je aplikacija leta v storitvi Google Play. To je družbeno omrežje, ki poskuša iz ostalih družbenih omrežij odstraniti vse, kar je lažnega, saj uporabnikom za objavo namenja le nekaj minut na dan. Aplikacija sama izbere, kdaj boste objavili, zato tega ne morete načrtovati. Fotografirate lahok, kar počnete in kje se nahajte. Vedno bolj razširjeni vplivneži imajo kar nekaj težav pri vstopu na to platformo, kar zagotovo marsikoga veseli.

Uporaba aplikacije je zelo preprosta. Sledite svojim prijateljem, preverite njihove objave in to je vse. Ker vam BeReal ne zagotavlja stalnega toka, morate oditi, ko končate, ker nimate kaj početi. V tem je tudi čar aplikacije BeReal. Sama aplikacija večinoma deluje dobro, vendar jo nekoliko ovirajo občasne napake v omrežju in nadležna obvestila.

Prenos iz Google Play trgovine!

Aplikacija leta: DynamicSpot

Cena: brezplačno / $2.49-$4.99

Po mnenju portala Android Authority je DynamicSpot aplikacija leta. To je aplikacija za prilagajanje, ki posnema Dynamic Island pri iPhonih. Nastavite jo lahko na več različnih načinov in z več različnimi aplikacijami. Všeč nam je, ker ima večina telefonov s sistemom Android tako ali tako zarezo ali luknjičasto kamero, s tem pa se lahko z njo poigrate. Poleg tega DynamicSpot deluje zelo dobro in je po vedenju portala Android Authority edina aplikacija v trgovini Play, ki nima veliko hroščev.

Nekateri načini, s katerimi lahko prilagodite DynamicSpot, vključujejo upravljanje glasbe v slogu sistema iOS, odštevalnik časa, polnjenje baterije in pošiljanje odgovorov na obvestila iz pojavnega okna – lahko pa nastavite tudi lastne interakcije po meri. Poleg tega je ta aplikacija za razliko od BeReal dejansko začela delovati leta 2022 in je odgovor na trend iz leta 2022 ter jo je resnično zabavno uporabljati. Čestitke, DynamicSpot.

Prenos iz Google Play trgovine!


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Android aplikacije


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SOPHOS d.o.o.

Germova ulica 9, 8000 Novo mesto, Tel: 07 393 56 00
Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov. Zaupajo ... Več
Zlati partner

iPROM d.o.o.

Šlandrova ulica 4b, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 511 07 50
Digitalna odličnost, ki prepriča iPROM je hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavlja kompleksnost trženja v digitalnem okolju. Pripravljajo, organizirajo in izvajajo ... Več

MegaSbajt, Sebastjan Sumina s.p.

Pot za Stan 16, 1351 Brezovica pri Ljubljani, Tel: 041 241 455
MegaSbajt je mlado podjetje, ki je ambiciozno pristopilo k izvajanju računalniških storitev in prodaje na področju informacijske tehnologije. Na podlagi strokovno in hitro izvedenih ... Več

MORDICOM d.o.o.

Šolska ulica 40, 5250 Solkan, Tel: 05 330 03 60
Skoraj nemogoče je preceniti vpliv rešitev za načrtovanje virov podjetja (ERP) v sodobnem poslovnem svetu. ERP sistemi so nadomestili nepovezane delovne tokove in nezdružljiva ... Več