Računalništvo, telefonija
04.05.2007 10:46

Deli z drugimi:

Share

1. Cognos seminar v Sloveniji

Skupina NPS je v sodelovanju s podjetjem Cognos pripravila 1. Cognos seminar o poslovni inteligenci v Sloveniji, ki je potekal v petek, 20. aprila 2007, v Grand hotelu Union.

Tako v skupini NPS kakor tudi pri podjetju Cognos si s svojim delovanjem prizadevajo za doseganje odličnosti v poslovnem svetu in se zavedajo, da sta poleg strokovnosti in izkušenj bistvenega pomena predvsem znanje in izobraževanje. Zaradi preteklega velikega zanimanja za Cognos Performace konferenco na Dunaju, ki je potekala oktobra 2006, so v podjetju NPS skupaj s podjetjem Cognos pripravili 1. Cognos seminar v Sloveniji pod naslovom “Poslovna inteligenca skozi izkušnje najboljših”.

Na seminarju so z izobraževalnimi predavanji vrhunski strokovnjaki podjetja Cognos, ki so sodelovali na največjih projektih iz področja planiranja in spremljanja poslovanja v CEE regiji, skupaj z uporabniki rešitev Cognos in svetovalci podjetja NPS udeležencem seminarja predstavili:
” izzive in prednosti poslovne inteligence
” kako uvesti centraliziran sistem spremljanja poslovanja
” prednosti naprednih sistemov za planiranje v različnih poslovnih okoljih (finančne institucije, proizvodnja, telekomunikacije, distribucija)
” pogoste težave pri uvajanju rešitev poslovne inteligence
” predpogoje za uspešno uresničevanje projekta poslovne inteligence
” rešitve namenjene planiranju in kontrolingu
” nekatere trende v Sloveniji in po svetu.

Za udeležence seminarja so bile še posebej zanimive izkušnje slovenskih podjetij pri uvajanju rešitev poslovne inteligence, ki sta jih predstavili podjetji Kapitalska družba in Raiffeisen Krekova banka.

Cognos seminarja se je udeležilo več kot 60 predstavnikov iz več kot 40 različnih slovenskih podjetij. Pridobljene informacije so bile zelo koristne, udeleženci pa so z dodatnimi vprašanji v diskusiji s predavatelji še dodatno poglobili pridobljeno znanje.


Prijavi napako v članku