Računalništvo, telefonija
23.08.2010 14:08
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zvok in dizajn z roko v roki

"Filozofija podjetja Audica temelji na izjemnem dizajnu, lahki prostorski umestitvi in zvočni kvaliteti, ki presega meje velikosti samih zvočnikov. Serija Audica CX je namenjena predvsem domačemu kinu ali kot zvočna dopolnitev TV sprejemnika, hkrati ne bo zavihala nosu pri predvajanju glasbe."
CX-SYSTEM 1
CX-SYSTEM 1

Angleško podjetje Audica se že od svojega nastanka spopada z mislijo o združitvi kvalitete zvoka in samega dizajna ter konstrukcije zvočnika in njegovo čim lažjo umestitev v bivalni prostor.

Ideji so se vsekakor približali s serijo zvočnikov namenjenih domačemu kinu Audica CX-Series. Serijo sestavljajo trije različni sistemi, ki so posebej prilagojeni osebnim potrebam različnih uporabnikov. Vsi po vrsti so namenjeni ojačevalnikom z močjo do 100 W pri 8 ohm.

Posebnost serije je centralni zvočnik, ki v sebi skriva tako levi in desni zvočnik, kot sam centralni zvočnik. Kot vsi ostali zvočniki iz serija temelji na 2 cm visokotoncih, 5 cm srednjetoncih z magnetom iz neodimija in bas refleksno odprtino. CX-LCR zajema 3 visokotonske enote, 6 srednjetonskih enot in 3 basrefleksne odprtine.

SYSTEM 1 dopolnjujejo dve satelitski enoti CX-S in subwoofer CX-SUB s 25 cm membrano. Subwoofer z močjo 200 W tehta 15 kg.

Od predhodnjega se razlikuje po razdružitvi prednjega levega in desnega satelita od centralnega zvočnika. CX-C je v tem primeru sestavljen iz 1 visokotonske enote, 4 srednjetonskih enot in 2 basrefleksnih odprtin. Sateliti in subwoofer ostajajo enaki prvemu sistemu.

Tretji in hkrati najzanimivejši sistem namesto prednjih satelitov pridobi dve samostoječi zvočni omarici. CX-T sta sestavljeni iz visokotonske enote, 4 srednjetonskih in 2 basrefleksnih odprtin. CX-T seže v višino zglednih 106 cm, tako da bo visokotonska enota zagotovo v višini vaših ušes.

Komplete za domači kino Audica CX dobimo po priporočeni ceni 888,00 € (komplet CX-SYSTEM 1), oziroma 990,00 € (komplet CX-SYSTEM 2) ali za 1.380.00 € (komplet CX-SYSTEM 3).

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TIFT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri TIFT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TIFT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku