Računalništvo, telefonija
01.11.2011 12:12
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zvočniki Cambridge Audio serije MINX

Zadnji, tretji del članka z opisom modernih lifestyle zvočniških produktov posvčamo proizvajalcema Cambridge Audio in Bowers&Wilkins. Prvi ima v svoji ponudbi zvočnike in dodatno opremo, ki s svojim izgledom povdarja smernice oblikovanja, pri B&W pa so oblikovno ostali nekoliko bolj zadržani vendar pri reprodukciji zvoka obdržali svoj podpis.
Cambridge Audio MINX
Cambridge Audio MINX

*Audio sistemi za sodoben dom Monitor Audio serije Radius (1. del)

*Audio sistemi za sodoben dom Zvočniki KEF serije T (2. del)

Prav tako kot proizvajalca Monitor Audio in KEF, ki smo ju predstavili v zadnjih novicah prihajata iz Združega kraljestva.

Cambridge Audio prihaja natančneje iz Londona.

Čeprav slovijo predvsem po vrhunskih avdio komponentah so se odločili, da trgu ponudijo nekaj svežega in oblikovalsko primernega sodobnemu izgledu.

Cambridge Audio MINX zvočniški sistemi zavzemajo drugačen koncept kot predhodni modeli omenjeni v članku. Pri Cambridge Audiu so se odločili da naredijo dve vrsti zvočnikov Min10 in Min20 pri čem ima Min10 eno zvočniško enoto, Min20 pa dve. Če ju primerjamo na zunaj opazimo, da je Min20 dvokratnik višine modela z oznako Min10.

Njihova ponudba aktivih nizkotoncev zavzema kar tri modele X200, X300 in X500; pri tem zadnje številke prikazujejo moč vgrajenega ojačevalnika.

Barvi zvočnikov sta, kot se spodobi za sodoben lifestyle produkt, v sijočih barvah: svetleči beli in sijoči črni.

Zvočnikom pa so namenili tudi kar nekaj opcijske dodatne opreme. Med njo se najdejo talni nosilci, alu namizno stojalo in pregibno stensko stojalo za potrebe namestitve zvočnikov na steno.

Variacij kompletov zvočnikov in vrst 2.1 oz. 5.1 je veliko, končna cena pa vpliva na količino in vrsto uporabljeih zvočnikov v kompletu.

Zadnji izmed omenjene skupine proizvajalcev je Bowers&Wilkins.

Njihovi kompleti lifestyle zvočniške opreme se sestojijo iz petih satelitskih zvočnikov B&W M-1, končno ceno pa poda aktivni nizkotonec, ki se v kompletih MT-30, MT-25 razlikuje med seboj – tako po moči kot reprodukciji bassa.

Izbor zvočnikov lifestyle dizajna je torej kar veliko, rešitev pa se kaže v tem da bo z izborom zadovoljna tako boljša polovica (izgled) kot tudi vi (zvok).

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ALS-1, Aleš Osolnik s.p.
Za več informacij so vam na voljo pri ALS-1, Aleš Osolnik s.p.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

ALS-1 poslovne rešitve

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ALS-1, Aleš Osolnik s.p.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku