Računalništvo, telefonija
03.09.2020 08:00
Posodobljeno 9 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zoom raste in prehiteva tehnološke velikane

Zoom raste in prehiteva tehnološke velikane
Zoom raste in prehiteva tehnološke velikane

Ponudnik spletnih komunikacijskih storitev Zoom še naprej raste. Tudi v drugem četrtletju letošnjega leta je povečal svojo vrednost in še enkrat dokazal, da je zagotovo eden večjih zmagovalcev pandemije Covid-19. Na letni ravni je Zoomu uspelo povečati dobiček s 5,5 na 186 milijonov dolarjev, prihodki pa so se okrepili za 355 odstotkov na 663,5 milijona dolarjev.


Zoomu so se delnice po objavi rezultatov doslej podražile za več kot 37 odstotkov, na 445,68 dolarja. Tržna vrednost podjetja tako znaša 129 milijard dolarjev, s čimer je Zoom prehitel IBM. V drugem četrtletju lani je bila tržna vrednost 25 milijard dolarjev. Prihodki pa so presegli pričakovanja analitikov za 163 milijonov dolarjev. Zoom je imel v drugem četrtletju 148,4 milijona aktivnih mesečnih uporabnikov, kar je 4700 odstotkov več kot v drugem četrtletju lani. Delnice podjetja so se od začetka leta do danes podražile za 369 odstotkov.

“Ostal sem brez besed,” pravi analitik pri D.A. Davidson, Rishi Jaluria. “Po prvem četrtletju smo s kolegi ugotavljali, da je to eno najboljših četrtletij v zgodovini programske opreme. Kaj sledi? Po mojem je to to. Poleg tega, da je sektor programske opreme v zadnjem času nenormalno hitro zrasel, je presenetljivo predvsem to, kakšna je profitabilnost podjetij,” je dodal Jaluria. Napoved za tekoče tretje četrtletje kaže, da je astronomske rasti počasi resnično konec. Zoom pričakuje dobiček med 73 do 74 centov na delnico in prihodke med 685 do 690 milijonov dolarjev.

“Organizacije se premikajo v smer nove realnosti. Govorimo o prihodnosti dela od koderkoli in kadarkoli,” je v izjavi za javnost povedal Eric Yuan, glavni izvršni direktor.


Prijavi napako v članku