Računalništvo, telefonija
18.08.2008 11:34
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zoisova poletna tabora 2008

Izobraževanje za informacijsko družbo 2008 je vsebina dveh poletnih taborov za Zoisove štipendiste, ki jih Fakulteta za elektrotehniko in Zveza za tehnično kulturo Slovenije pripravljata v prihodnjih dneh. Prvi tabor v Kranju, ki letos poteka drugo leto zapored, se začne 18. avgusta. Na njem bo 12 dijakov do 25. avgusta spoznavalo multimedijske komunikacije. Drugi tabor bo že devetič zapored potekal v Ljubljani, od 22. do 29. avgusta 2008. 30 dijakov bo izbiralo med sklopi delavnic s skupnim naslovom Izobraževanje za informacijsko družbo 2008.

Znanja, pridobljena na delavnicah, bodo dijaki dopolnili tudi z obiskom vodilnih slovenskih telekomunikacijskih podjetij – Telekom, Iskratel in RTV Slovenija, kjer bodo spoznali razvoj sodobnih telekomunikacijskih sistemov in RTV produkcijo. Dijaki bodo obiskali tudi kontrolni stolp na Letališču Jožeta Pučnika in hangar Adrie Airways. Ob zaključku taborov bodo udeleženci staršem predstavili pridobljena znanja, najboljši med njimi pa bodo prejeli tudi priznanja in praktične nagrade.

Namen obeh taborov je predstaviti dijakom sodobne informacijske tehnologije, kot so IP omrežja, mobilne in navigacijske tehnologije, multimedija, LINUX okolje, avdio in video ter storitve, ki jih omenjene tehnologije omogočajo. Glavni cilj tabora je tako prikazati udeležencem široko paleto možnosti dela v razvoju ter jim omogočiti neposredni stik s ključnimi slovenskimi podjetji na področju telekomunikacij.

Letošnja poletna tabora sta nadaljevanje 8-letne tradicije poletnih šol z naslovom “Izobraževanje za informacijsko družbo”. Velik odziv na dosedanjih taborih je pokazal, da so takšne delavnice ključnega pomena za osveščanje mladih kadrov in za njihovo usmerjanje k informacijskim in telekomunikacijskim tehnologijam. Področje ITkT v Evropi in pri nas namreč še zdaleč ni izčrpano, saj se vsak dan soočamo z razvojem novih tehnologij. Prav zato je na tem področju obilo možnosti za zaposlitev.


Prijavi napako v članku