Računalništvo, telefonija
07.06.2012 12:21
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Znani zmagovalci WEBSI – Računalniške novice druge

Na slavnostni podelitvi je včeraj na Nebotičniku v Ljubljani žirija oznanila zmagovalce digitalnih dosežkov WEBSI 2012 – Spletni prvaki 2012. Prijavljenih 78 projektov je tekmovalo v sedmih kategorijah. Drugo mesto v kategoriji Fejstbukovci so zasedle Računalniške novice.
Drugo mesto v kategoriji Fejstbukovci so zasedle Računalniške novice.
Drugo mesto v kategoriji Fejstbukovci so zasedle Računalniške novice.

Prvo mesto v kategoriji Be-za-be in Be-za-ce je dosegla Zavarovalnica Triglav za spletno mesto www.triglav.si, zmagovalec kategorije Delilci novic je TSMedia za medijsko uredništvo na spletu Siol.net, zmagovalka kategorije Dobrodelneži je Slovenska filantropija – združenje za promocijo prostovoljstva za spletno mesto www.prostovoljstvo.org, zmagovalec kategorije Fejstbukovci je Si.mobil za Facebook stran www.facebook.com/simobil, kot že rečeno, pa tesno sledi Facebook stran Računalniške novice. Zmagovalci kategorije Mobilni umotvori so Odpiralni časi za družbeno aplikacijo Odpiralni časi, zmagovalec kategorije Posebneži je Si.mobil za spletno aplikacijo www.moj.simobil.si in zmagovalec kategorije Web štacunarji je mimovrste za spletno trgovino www.mimovrste.com. Razglašen je tudi Generalni Spletni prvak 2012, naziv pa je dobilo podjetje mimovrste.

Največ prijavljenih del je bilo v kategoriji Be-za-be in Be-za-Ce, in sicer 26, v kategorijo Delilci novic je bilo prijavljenih 14 del, v Fejstbukovci 10 del, v Mobilni umotvori 10 del, v Posebneži 8 del, v Dobrodelneži 5 del in v Web štacunarji 5 del. 46- članska strokovna in poslovna žirija je v 12 dneh pregledala in ocenila projekte po tristopenjski merljivi metodologiji ter podala priporočila prijavljenim organizacijam. Predsednik žirije, Primož Žižek, je ob tem povedal: »Prejeli smo zanimive prijave, ki kažejo na napredek slovenskih podjetij v tem, da svoje blagovne znamke, identiteto in vpliv gradijo v spletu. Slovenski trg je po naši oceni počasen in majhen, a ima priložnost za velike korake. Biti najboljši na trgu pomeni biti pogumen in vložiti veliko energije v ekipo s skupnim ciljem in začrtano strategijo. V spletu brez interakcije tudi ni posla. Zato smo v delih iskali intuitivno in logično uporabniško izkušnjo ter projekte, ki so digitalno tehnologijo vzeli kot priložnost, da se približajo svojim trgom in porabnikom. Žirija je cenila dinamičnost, osveževanje, atraktivnost, kakovostne multimedije, učinkovito upravljanje storitev. Pohvale zmagovalcem, ki so izpolnili pričakovanja številne žirije.«


Prijavi napako v članku