Programska in razvojna orodja
26.01.2010 08:06
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Znane minimalne zahteve za Microsoftov pisarniški paket Office 2010

Pisarniški paket Microsoft Office 2010 naj bi bil onkraj luže naprodaj že v začetku junija.
Pisarniški paket Microsoft Office 2010 naj bi bil onkraj luže naprodaj že v začetku junija.

Na začetku leta je podjetje Microsoft najavilo, da bo v začetku junija onkraj luže ponudilo v prodajo novo inačico najbolj priljubljenega pisarniškega paketa, ki se bo tržil z imenom Office 2010. Novi pisarniški paket, ki bo na voljo tako v 32-bitni kot tudi 64-bitni različici, bo vključeval vse klasične programe pisarniškega paketa, kot so urejevalnik besedil Word, urejevalnik preglednic Excel, predstavitveni program PowerPoint, odjemalec za elektronsko pošto Outlook, program za zapiske OneNote, program za namizno založništvo Publisher in podatkovno zbirko Access.

Za poganjanje novega Microsoftovega pisarniškega paketa Office 2010 bomo potrebovali računalniški sistem, ki bo opremljen z vsaj 500 megaherčnim procesorjem Intel Pentium III ali enakovrednim procesorjem AMD, sistemskim pomnilnikom kapacitete 256 megabajtov in Microsoftovim operacijskim sistemom Windows XP Professional s paketom popravkov Service Pack 3. Na trdem disku bo potrebno imeti vsaj en gigabajt prostora. Grafična kartica pa bo morala biti združljiva z Microsoftovo knjižico DirectX 9.0c in bo morala biti opremljena z vsaj 64 megabajti pomnilnika.

Iz zahtev lahko razberemo, da bo mogoče novi Microsoftov pisarniški paket Office 2010 poganjati tudi na deset let starem računalniškem sistemu. Glede na to, da so današnji računalniki v povprečju opremljeni z dvojedrnimi procesorji frekvence 2,1 gigaherca in dvema gigabajtoma sistemskega pomnilnika, bo novi Microsoftov pisarniški paket na njih zagotovo deloval kot za stavo.

Vas zanima več iz te teme?
Microsoft Office programska oprema

Prijavi napako v članku