Namizni računalniki
24.05.2024 05:45

Deli z drugimi:

Share

Zmogljivi Minisforum AtomMan X7 Ti na voljo za..

Podjetje Minisforum je ponudilo v prodajo mini računalnik, imenovan AtomMan X7 Ti. Vstopna različica je vrednotena na preračunanih 616 evrov.
Foto: Minisforum
Foto: Minisforum

Podjetje Minisforum je vendarle ponudilo v prodajo svoj najnovejši mini računalnik z Intelovim pogonom, imenovan AtomMan X7 Ti. Novost ni ravno poceni. Vstopna različica brez sistemskega pomnilnika in prostora za shranjevanje podatkov je namreč vrednotena na preračunanih 616 evrov. Za različico opremljeno z 32 gigabajti sistemskega pomnilnika in terabajtom prostora za podatke pa je treba odšteti preračunanih 782 evrov. Za posebno podnožje z dodatnimi priključki pa bo treba primakniti še preračunanih 46 evrov.

AtomMan X7 poganja Intelov procesor Core Ultra 9 185H ter je zaradi 16 jeder in 22 niti z največjo frekvenco 5,1 GHz zelo zmogljiv. Od 16 jeder je 6 zmogljivih, ki temeljijo na arhitekturi Redwood, in 10 učinkovitih jeder, ki temeljijo na arhitekturi Crestmont. Zmogljivost tega procesorja se bo močno razlikovala glede na toplotno upravljanje sistema, ki ga je Minisforum rešil s hladilnim ventilatorjem, združenim s trojnimi bakrenimi toplotnimi cevmi. Ali bo hlajenje uspelo slediti proizvedeni toploti, pa bomo videli ob prvih prezkusih.

Na področju grafike se X7 Ti zanaša izključno na integrirano grafično kartico Arc Iris Xe z 8 jedri Xe, ima pa tudi podporo za tehnologijo sledednja žarkom (angl. raytracing) po zaslugi 8 RayTracing jeder. Čeprav je to za integrirano grafično kartico pohvalno, njegova zmogljivost, podobna grafičnemu jedru RTX 2050 za prenosnike, morda ne bo izpolnila pričakovanj igralnih navdušencev, čeprav izdelek na prvem mestu niti ni namenjen ravno njim. Je pa na voljo priključek OCulink za povezovanje zunanje grafične kartice, kar pa ni poceni rešitev.

Možnosti pomnilnika in shranjevanja vključujejo dve reži DDR5 5600 MT/s (SODIMM), ki podpirata do 96 GB pomnilnika, ter dve reži M.2 2280 PCIe 4.0, ki omogočata namestitev do 4 terabajtov pomnilnika. Priključkov je dovolj, vključno z dvema priključkoma Ethernet 5G RJ45, HDMI 2.1 in DisplayPort 2.0 za povezovanje do štirih zunanjih zaslonov 4K, 3x USB 3.2 Type-A, 1x režo za kartice SD in 3,5-mm priključkom za slušalke. Na voljo je tudi vgrajena kamera (1080p) s podporo za Windows Hello.

Kar zadeva možnosti brezžične povezljivosti, ima X7 Ti na voljo Wi-Fi 7 in Bluetooth 5.4. Naprava ima na ohišju tudi 4-palčni zaslon na dotik, ki ponuja funkcije, kot so spremljanje sistema in prilagojene teme, kar prispeva k njeni splošni privlačnosti. Kar zadeva možnosti brezžične povezljivosti, ima X7 Ti na voljo Wi-Fi 7 in Bluetooth 5.4. Naprava ima na ohišju tudi 4-palčni zaslon na dotik, ki ponuja funkcije, kot so spremljanje sistema in prilagojene teme, kar prispeva k njeni splošni privlačnosti.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Intel procesorji

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

COPIGRAF FAGANELJ d.o.o.

Ulica tolminskih puntarjev 4, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 34 56
V digitalnem svetu se poraja pomembno vprašanje. Je digitalna prisotnost vse, kar potrebuje podjetje? Je digitalna identiteta dovolj za krepitev prepoznavnosti blagovne znamke? Ne, ... Več

RDEČA ORANŽA d.o.o.

Titova cesta 2a, 2000 Maribor, Tel: 051 691 862
Razmišljajte kot vaši kupci Kako prepričati vaše potencialne kupce? Ste poskusili različne marketinške strategije, ki niso obrodile želenih rezultatov? S temi izzivi se zadnjih ... Več
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808
Zlati partner

CREAPLUS d.o.o.

Letališka cesta 33F, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAPLUS d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več