Tiskalniki in skenerji
23.02.2023 07:22

Deli z drugimi:

Share

Znižajte stroške, povečajte prihodke

Kot prvi sistem za 3D tisk, ki ponuja koristi, kot so serijska proizvodnja končnih delov, prilagodljivost, proizvodnja brez orodij in še druge, je Desktop Metal Shop System pripravljen za zagon revolucije v proizvodnji.
Desktop Metal Shop System je pripravljen za zagon revolucije v proizvodnji.
Desktop Metal Shop System je pripravljen za zagon revolucije v proizvodnji.

Omenjeni zagon revolucije v proizvodnji proizvajalec Desktop Metal imenuje Additive Manufacturing 2.0.

Revolucionarna hitrost

Metal Binder jetting (v nadaljevanju MBJ) je tehnologija, ki omogoča aditivno proizvodnjo, primerljivo s tradicionalnimi metodami serijske proizvodnje z vrsto prednosti – glavna med njimi je hitrost. Ker imajo inkjet tiskalno glavo – vrsto glave za tiskanje, ki se nahaja v milijonih domačih tiskalnikov – lahko tiskalniki s tehnologijo MBJ proizvedejo kose do 100-krat hitreje kot laserski sistemi.

Desktop Metal Shop System pomaga proizvajalcem in strojnim delavnicam povečati produktivnost, zmanjšati stroške in skrajšati čas dobave, kar lahko pripelje do povečanja prihodkov in dobička.

Neprimerljiva produktivnost

Kot druge metode 3D tiskanja, MBJ ne potrebuje orodij, kar pomeni, da lahko kose pogosto proizvede hitreje in ceneje v primerjavi s tradicionalnimi proizvodnimi postopki. Vendar pa se razlikuje od obstoječih tehnologij kovinskega 3D tiskanja, kot so DMLS, SLS, SLM in EBM, saj MBJ omogoča proizvodnjo teh delov v velikih količinah. Takoj ko so 3D modeli dokončani, se lahko začne tiskanje in se preko noči natisne večja količina kosov, namesto da bi morali čakati več tednov za izdelavo orodij, ki so značilna za tradicionalne proizvodne metode, kot so brizganje kovin (MIM), tlačno litje (DC), mehanska obdelava (CNC struženje, rezkanje), ekstrudiranje in končna obdelava.

Ker proizvodnja ni vezana na določeno orodje, MBJ bistveno poenostavi postopek sprememb v dizajnu – preprosto posodobite CAD datoteko in pošljite novo obliko v tiskalnik. Ta sposobnost hitrega spreminjanja dizajnov pomeni do zdaj nepredstavljivo svobodo oblikovanja in omogoča razvoj izdelkov z izboljšanim delovanjem in specializiranimi oblikami, ki se z lahkoto prilagodijo zahtevam končnih uporabnikov.

Ta proizvodni postopek brez orodij predstavlja zelo agilno proizvodno okolje, ki pogosto vodi do zmanjšanih potreb po skladiščenju in inventuri. Proizvajalci preprosto hitro natisnejo kose, ko jih potrebujejo, in ne potrebujejo več skladiščenja starega orodja v nedogled. Namesto tega lahko ustvarijo “digitalna skladišča”, kjer shranjujejo datoteke delov in jih po potrebi natisnejo.

Vrhunska kakovost tiska

Ena od glavnih prednosti Desktop Metal Shop System je njegova sposobnost proizvajanja delov z zapleteno geometrijo in podrobnimi detajli, ki jih je težko ali nemogoče doseči s tradicionalnimi proizvodnimi metodami. Tako predstavlja idealno rešitev za inovativno oblikovanje strojev oz. strojnih delov, prototipov in učinkovito malo ali srednjeserijsko proizvodnjo.

Odlikuje ga tudi sposobnost tiskanja nerjavnega jekla, kobalt-krom jekla in nikelj-krom superzlitin. Prav tako je sistem zasnovan za enostavno uporabo, z uporabniško prijaznim vmesnikom ter preprosto nastavitvijo in vzdrževanjem.

Primer: Držalo senzorja

Ta del se uporablja kot držalo za senzorje pri stalnem merjenju vrtilne komponente. Ključnega pomena je bila čim nižja masa kosa, da ne prispeva dodatne mase vrtilnemu motorju. S tiskalnikom Shop System je bilo mogoče ta kos optimizirati s šestimi tankimi prirobnicami, kar je znatno zmanjšalo maso v primerjavi s strojno obdelanim kosom. Giroidna struktura kosa je še dodatno zmanjšala težo, hkrati pa ohranila trdnost in moč kosa. Hitrost in nizek strošek na kos omogoča proizvodnjo tega optimiziranega kosa v velikem obsegu za končno uporabo.

Za več informacij se obrnite na pooblaščenega prodajalca, podjetje SolidWorld iz Radomelj.


OKVIR

Če povzamemo, je Desktop Metal Shop System zmogljiva in vsestranska rešitev za 3D tiskanje, ki ponuja široko paleto koristi za uporabnike. S sposobnostjo proizvajanja zapletenih delov s podrobnimi detajli, visoko ločljivostjo in natančnostjo ter zmanjšanimi stroški in časi dobave, je idealna rešitev za oblikovanje strojev, prototipe in manjšo proizvodnjo. Prav tako je uporabniku prijazen in ima vgrajen sistem za obdelavo materiala, zaradi česar predstavlja odlično investicijo za katerokoli proizvodno ali kovinsko obdelovalno dejavnost.Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
3D printerji 3D tehnologija


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več
Zlati partner

T-2 d.o.o

Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana, Tel: 064 064 064
Za podjetja in domove je dostop do interneta v večini primerov bolj pomemben kot njihove druge podporne storitve. Praktično vsa podjetja potrebujejo internetni dostop za vsako delovno ... Več

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več

noviSplet, ATRIBUT d.o.o.

Verovškova ulica 55, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 32 61
Agencija za spletne storitve noviSplet Spletna agencija noviSplet deluje od leta 2004. Izdelala je že več kot 1000 spletnih mest. Na področju izdelave spletnih strani spada med ... Več