Operacijski sistemi
24.06.2010 06:23

Deli z drugimi:

Share

Zgodnja poskusna različica operacijskega sistema MeeGo za tablične računalnike

Platforma MeeGo vsaj zaenkrat obeta veliko!
Platforma MeeGo vsaj zaenkrat obeta veliko!

Podjejte Intel je aprila na računalniškem sejmu Intel Developer Forum (IDF 2010) predstavilo delovanje mobilnega operacijskega sistema MeeGo, ki ga je pripravilo v sodelovanju s podjetjem Nokia. Pri novincu gre dejansko za inovativen sistem, ki združuje tako prednosti Intelovega sistema Moblin kot Nokijinega Maema.

Medtem ko je bila prva različica mobilnega operacijskega sistema MeeGo opremljena z bolj ali manj enostavnim grafičnim vmesnikom ter orodno vrstico za hiter zagon prednameščene programske opreme (večpredstavnostni predvajalnik, spletna klepetalnica in vmesnik za socialna omrežja), je grafični vmesnik novosti občutno bolj dodelan in uporaben. Na voljo je celo priročen vodič za »sprehajanje« po celotnem operacijskem sistemu.

Iz filmskega posnetka, ki je bil objavljen na spletnem portalu YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=QqeeQd-YNL0) je razvidno, da je mobilni operacijski sistem MeeGo zelo odziven in enostaven za uporabo. Zato pravzaprav niti ne bi presenetilo, da bi novi Intelov operacijski sistem lahko predstavljal celo neposredno konkurenco Microsoftovim Oknom 7 na področju tabličnih računalnikov. Kaj pa o tem menite vi?


Prijavi napako v članku