Aplikacije in dodatni programi
05.10.2021 07:40

Deli z drugimi:

Share

Zemljevidi Petal prejeli prestižno nagrado Red Dot

Priznanje za navigacijsko storitev Petal Maps (Zemljevidi Petal) sovpada s posodobitvijo aplikacije, ki prinaša prilagojeno načrtovanje poti in izboljšano uporabniško izkušnjo.

Vodilno globalno tehnološko podjetje Huawei je naznanilo, da je aplikacija Petal Maps po zaslugi inovativnih funkcij in preproste rabe prejela prestižno nemško nagrado Red Dot. Nagrada sovpada s predstavitvijo novih funkcij in nadgradnje uporabniškega vmesnika, kar dodatno izboljša že tako impresivne zmogljivosti navigacijske storitve na pametnih napravah Huawei.

Večkrat nagrajena aplikacija

Zemljevidi Petal so prejeli nagrado Red Dot, najvišje priznanje na področju industrijskega oblikovanja, v kategoriji blagovnih znamk in komunikacijskega oblikovanja. Poleg nagrade pa so bile predstavljene impresivne funkcije aplikacije, ki so pritegnile pozornost na mednarodni tehnološki sceni in katerih glavni namen je olajšati potovanja povsod po svetu.

Ena od glavnih funkcij pomaga uporabnikom pri dolgih vožnjah, saj je gibanje na zemljevidu jasno prikazano, brez potrebe po vodenju uporabnika z enega zaslona na drugega. Poleg tega daje aplikacija prednost varnosti z jasnimi in preprostimi navodili, ki voznika med vožnjo ne motijo. Rezultat tega je povečano zanimanje, saj se je za zemljevide Petal v zadnjih dveh mesecih odločilo kar milijon novih uporabnikov.

Razburljive nove funkcije

Po enem letu obstoja in devetih posodobitvah, zemljevide Petal še vedno odlikujeta preglednost in preprosta uporaba. Nove funkcije med drugim vključujejo prilagojeno načrtovanje potovanj, izboljšano vizualno izkušnjo in dodatne jezike, ki jih podpira aplikacija.

»Velika čast je prejeti nagrado za Petal Maps na tako prestižni podelitvi. To je dokaz trdega dela ekipe strokovnjakov pri izgradnji uspešne storitve za navigacijo,« je dejal Uroš Miklavčič, vodja poslovnega razvoja v podjetju Huawei v Sloveniji. »Z najnovejšo posodobitvijo so zemljevidi Petal nedvomno postali najboljše orodje za potovanje, nova funkcija prilagojenega načrtovanja in podpora za 14 dodatnih jezikov, pa bosta pomagali milijonov uporabnikov po vsem svetu.«

Hitrejše načrtovanje potovanja

Nekatere nove funkcije zemljevidov so prometna opozorila, razmere v javnem prometu in na cestninskih postajah ter predlogi krajših poti. Oblikovane so na način, ki uporabnikom omogoča brezskrbno potovanje ob prihranku časa in denarja. Zahtevnejši uporabniki lahko namreč znotraj ene poti načrtujejo kar osem ciljev. V primeru spremembe pa preprosto prekličejo neželeni cilj in naslednji bo izbran samodejno.

Izboljšana vizualna izkušnja

Za boljšo vizualno izkušnjo je po novem na voljo vznemirljiva funkcija simuliranega pogleda na nebo. Ne glede ali aplikacija uporabnika vodi, ali ta le gleda zemljevide, ne da bi vnesel cilj poti, je dovolj prilagoditi pogled za prikaz neba s točnim položajem obzorja.

Glasovno vodenje

Aplikacija Petal Maps je ob zadnji nadgradnji dobila podporo vodenja v 14 novih jezikih, vključno s slovenščino. Skupno število podprtih jezikov je zdaj 40, kar ponazarja njihovo globalno prisotnost. Aplikacija deluje na vseh pametnih telefonih s sistemom Android in jo lahko prenesete iz trgovine AppGallery ali Google Play.

Širok ekosistem naprav

Huawei se je sicer nedavno izakazal tudi z inovacijami na področju novih naprav. Predstavili so namreč nov tablični računalnik MatePad 11, brezžične stereo slušalke FreeBuds 4, pametne ure serije Watch 3, pametne zapestnice Band 6 ter izjemen računalniški monitor MateView.

Več informacij na: https://consumer.huawei.com/si/

Vas zanima več iz te teme?
Huawei Zemljevidi Petal

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Sidera logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Minifilm d.o.o.

Mala ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 041 730 865, 05 90 64 668
Pisarne brez papirja in digitalizacija dokumentov postajajo nekaj vsakdanjega za vse vrste poslovanja. Podjetja mrzlično iščejo enostavne načine za shranjevanje in zaščito kritičnih ... Več

CAMINCAM d.o.o.

Pohorska cesta 31, 2380 Slovenj Gradec, Tel: 02 882 92 14
VRHUNSKA PROGRAMSKA OPREMA ZA PROGRAMIRANJE CNC STROJEV, MERILNE OPREME IN ROBOTOV Več kot 30 let izkušenj strokovnjakov v podjetju Camincam, d. o. o., zagotavlja programsko opremo ... Več

GOinfo d.o.o.

Prvomajska ulica 37, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 335 07 00
GOinfo d.o.o. iz Nove Gorice je eno izmed prvih računalniških podjetij v Sloveniji, ki je razvilo lastno programsko opremo za vodenje poslovanja v proizvodnih podjetjih na PC platformi, ... Več

PLANET GV d.o.o.

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 080 33 44
V podjetju Planet GV posameznikom in podjetjem v Sloveniji pomagamo do novih znanj in boljših poslovnih rezultatov. Živimo in delujemo v skladu s svojim sloganom »Povezujemo priložnosti«. Bogati ... Več