Življenjski slog
28.09.2023 15:18
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Želite napreden prezračevalni sistem? Tu je rešitev

Prezračevanje je ključnega pomena za ohranjanje zdravega in udobnega okolja v naših domovih, pisarnah ter javnih zgradbah.
Foto: Airabela
Foto: Airabela

Nihče si v prostoru, pa naj je to dnevna soba, spalnica, kopalnica ali pisarna, ne želi slabega zraka, zatohlega vonja ali plesni. V zadnjem času je prezračevanje postalo še pomembnejše, saj se zavedamo, kako zrak, ki ga dihamo, vpliva na naše zdravje. Lokalni prezračevalni sistem z rekuperacijo Siku predstavlja napreden prezračevalni sistem, zasnovan za izboljšanje kakovosti zraka in udobja v najrazličnejših okoljih.

Idealna rešitev za prezračevanje že obstoječih stavb

Prezračevalni sistemi Siku se uveljavljajo kot enosobne prezračevalne naprave z rekuperacijo ali brez rekuperacije. So idealna rešitev predvsem za tiste, ki želijo izboljšati prezračevanje in odzračevanje v obstoječih, že zgrajenih stanovanjih in hišah, pa tudi v poslovnih ter javnih objektih.

Razlikujejo se po več parametrih, kot so poraba energije, pretok zraka, hitrost ventilatorja, premer cevi, učinkovitost pri prenosu toplote in možnosti prilagajanja delovanja ter nekaterih drugih funkcijah. Na voljo je tudi prezračevalna naprava z rekuperacijo z vgrajeno Wi-Fi brezžično povezavo, tako da jo lahko s pomočjo aplikacije na pametnem telefonu upravljate na daljavo, nastavljate tedenske urnike in še več. Na prezračevalno napravo lahko priključite tudi zunanje tipalo za CO2. Različen nabor visoko kakovostnih naprav poskrbi za to, da vsakdo najde pravo za svoje potrebe oziroma za potrebe prostorov, ki ji mora prezračevati. Ne pozabimo na še eno dejstvo – tudi shrambe, kleti, garaže in podobni nebivalni prostori potrebujejo prezračevanje. In v podjetju Airabela nudijo tudi inovativen odvodni ventilator, ki je namenjen prav temu.

Rekuperacija in čiščenje zraka

Kot vidimo, Siku prezračevalni sistemi nudijo vse, kar nam srce poželi. Kako pa so sestavljeni? Ključni elementi lokalnih prezračevalnih sistemov z rekuperacijo Siku so notranja maska, vložek, prezračevalna cev in zunanja zaščitna maska. Vložek je sestavljen iz ventilatorja, keramičnega toplotnega izmenjevalnika in filtrov.

V osnovi so naloge prezračevalnega sistema z rekuperacijo zagotavljanje svežega in čistega zraka ter toplotna rekuperacija. Zunanja maska pa preprečuje vstop tujkov in vode v prezračevalni sistem. Prezračevalni sistem z rekuperacijo deluje na način, da keramični toplotni izmenjevalnik iz notranjega zraka, ki ga sistem odvaja, prevzame toploto in jo shrani v keramičnem jedru. Svež in čist zrak, ki prihaja v prostor, je speljan skozi ta keramični hranilnik, kjer prevzame shranjeno toploto. Na ta način se ohrani v prostoru do 97 % toplote. Tako učinkovito zmanjšate toplotne izgube med prezračevanjem in pripomorete k energetski učinkovitosti, kar se bo poznalo tudi na računu in v vaši denarnici. Kdo bi se branil zmanjšanja stroškov ogrevanja ali hlajenja prostora?

Enostavni za montažo, upravljanje in vzdrževanje

Čeprav se morda na prvi pogled tehnologija zdi zapletena, so prezračevalni sistemi Siku enostavni za montažo, upravljanje in vzdrževanje. Prinašajo mikroklimo po meri, omogočajo izravnavanje vlažnosti zraka in predvsem zagotavljajo redno menjavanje zraka v prostoru.

Lokalni prezračevalni sistemi z rekuperacijo Siku predstavljajo napredno rešitev za prezračevanje ne glede na to, ali gre za vaš dom, pisarno ali javno zgradbo. Ti sistemi pripomorejo k bolj zdravemu in udobnemu bivanju. Investicija v kakovosten prezračevalni sistem se vselej izkaže za korak v pravo smer za izboljšanje vašega bivalnega okolja.

Več informacij o prezračevalnih sistemih Siku lahko najdete na spletni strani www.airabela.si


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Rekuperator


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847
Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več

8000plus d.o.o.

Kajuhova ulica 64, 2310 Slovenska Bistrica, Tel: 064 248 123 (podpora), 031 782 321 (nakup)
8000plus: 1, 2, 3 – vse digitalne rešitve na enem mestu Od spletnega gostovanja, oblačnih rešitev in programiranja do urejanja dokumentacije za razpise, kibernetske varnosti, ... Več

KARTUŠE.NET

Titova cesta 44, 2000 Maribor, Tel: 040 125 585
Kartuše za Epson Kartuše za Canon Kartuše za HP Kartuše za Lexmark Kartuše za Brother Kartuše za Dell Kartuše za Samsung Tonerji za HP Tonerji za Samsung ... Več