Računalništvo, telefonija
26.04.2013 09:12

Deli z drugimi:

Share

Na kavo s prvim možem Appla Timom Cookom? Lahko, če imate debelo denarnico!

Tim Cook je mesto izvršnega direktorja pri Applu prevzel avgusta leta 2011.
Tim Cook je mesto izvršnega direktorja pri Applu prevzel avgusta leta 2011.

Spletna stran Charity Buzz je pripravila zelo zanimivo dražbo. Gre za dražbo, v kateri si lahko kupite do eno uro trajajočo kavo s prvim možem podjetja Apple – Timom Cookom. Žal pa si tega srečanja ne boste mogli privoščiti, če ste povprečno premožen državljan, saj je bila že začetna cena postavljena na visokih 50 tisoč dolarjev, kar znaša 38 tisoč evrov.

Do pisanja našega prispevka je bilo oddanih 58 ponudb. Trenutno najvišja ponudba je 210 tisoč dolarjev, kar znaša 158 tisoč evrov. Glede na to, da je do konca dražbe še 18 dni, se bo znesek verjetno še povečal. Se pa ob tem sprašujemo, kako visoka bi bila najvišja ponudba, če bi bil namesto Tima Cooka na tej kavi Steve Jobs, ki je imel še nekaj več privžencev. Jobsa so občudovali ne samo nadušenci nad Applovimi izdelki, ampak tudi takšni, ki sicer prisegajo na izdelke drugih podjetij.

Verjetno ste se med branjem tega prispevka vprašali, zakaj sploh izvajajo to dražbo. Tim Cook seveda ne bo pobasal v žep tega denarja ali pa ga dal v Applovo blagajno, ampak bo šel denar v dobrodelne namene. Podaril ga bo centru za pravičnost in zaščito človekovih pravic Robert F. Kennedy.


Prijavi napako v članku