Računalništvo, telefonija
21.11.2013 15:11
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zelena luč za Applov veličasten kampus

Podjetje Apple bo veličastne poslovne prostore dokončalo v drugi polovici leta 2016, saj je pred kratkim od lokalnih oblasti dobilo zeleno luč za pričetek gradbenih del. Novi poslovni prostori računalniškega giganta bodo po ocenah mnogih strokovnjakov tako unikatni, kot so njegovi izdelki.
Nov Applov kampus je naravnost božanski!
Nov Applov kampus je naravnost božanski!

Podjetje Apple je od lokalnih oblasti dobilo zeleno luč za pričetek gradnje novih poslovnih prostorov, ki bodo tako unikatni, kot so njegovi izdelki. Novi kampus podjetja iz Cupertina bo namreč opremljen s streho iz sončnih celic, notranjim dvoriščem, dodatnimi prostori za parkiranje, stezo za tek in celo supermodernim fitnes centrom. Novost se bo lahko pobahala še z minimalistično obliko, ki bo spominjala na vesoljsko ladjo, zato je že dobila vzdevek »spaceship« oziroma vesoljsko plovilo. Novi poslovni prostori Appla so dejansko še zapuščina pokojnega Steva Jobsa, saj so se prve priprave nanje pričele že pred dobrima dvema letoma.

Novi kampus podjetja Apple naj bi bil dokončan v drugi polovici leta 2016, za njegovo izgradnjo pa bo računalniški gigant »počistil« kar 176 hektarjev površine. Mestne oblasti so poleg dovoljenja za pričetek gradnje novih poslovnih prostorov podjetju Apple pričakovano znižale tudi davčno olajšavo, in sicer za 15 odstotkov (35 odstotkov namesto 50 odstotkov). Videoposnetek novih poslovnih prostorov podjetja Apple si lahko ogledate s klikom na spletno povezavo http://bit.ly/Apple-Camp.


Prijavi napako v članku