Telefoni
28.05.2018 06:46

Deli z drugimi:

Share

Že veste, kateri običajni pametnih mobilni telefon je najbolj trpežen?

Kot zdaleč najbolj trpežen se je izkazal pametni mobilni telefon Motorola Moto Z2 Force.
Kot zdaleč najbolj trpežen se je izkazal pametni mobilni telefon Motorola Moto Z2 Force.

Pametni mobilni telefoni so eden izmed najbolj »zlorabljenih« elektronskih pripomočkov, saj jih uporabljamo že na vsakem koraku in za vsa možna opravila. Ker zmogljivejše naprave praviloma niso ravno poceni, jih najbolj skrbni uporabniki poskušajo zaščititi tako z zaščitnimi stekli zaslona kot z etuiji. Ker pa vsi uporabniki na te zaščite ne prisegajo, so zanesenjaki spletnega portala Tom’s Guide sprejeli odločitev, da najbolj priljubljene modele preizkusijo v praksi in preverijo, kako se ti obnesejo na brutalnem testu odpornosti. Zanesenjaki so skupno preizkusili kar 12 pametnih mobilnih telefonov, za katere bi morali v prosti prodaji odšteti kar preračunanih 15.450 evrov.

Zanesenjaki spletnega portala Tom’s Guide so telefone preikusili v treh ločenih preizkusih, V prvem so mobilni telefon spustili na betonska tla z višine 1,2 metrov, v drugem pa z višine 1,8 metrov. V zadnjem preizkusu pa so mobilni telefon vrgli kar v straniščno školjko. Rezultati omenjenega preizkusa so presenetili mnoge, saj se je kot zdaleč najbolj trpežen izkazal pametni mobilni telefon Motorola Moto Z2 Force, ki je od skupno 10 točk za trpežnost dosegel 8,5. Na drugem in tretjem mestu pa najdemo telefona LG X Venture (6,6 točk) in Apple iPhone X (6,2 točk). Kot najmanj trpežen telefon pa se je v preizkusu izkazal Apple iPhone SE, saj je dosegel zgolj 3,9 točk od skupno deset, kar je za relativno star in poceni telefon tudi bilo pričakovano.

V spodnji tabeli si poglejte celoten seznam 12 pametnih mobilnih telefonov, ki so jih pod drobnogled vzeli zanesenjaki spletnega portala Tom’s Guide in dosežene točke za vzdržljivost. Prepričani smo, da boste nad njimi zagotovo zelo presenečeni.


Seznam telefonov po “stopnji” trpežnosti:

 1. Motorola Moto Z2 Force (8,5 točk)
 2. LG X Venture (6,6 točk)
 3. Apple iPhone X (6,2 točk)
 4. LG V30 (6,0 točk)
 5. Samsung Galaxy S9 (6,0 točk)
 6. Motorola Moto G5 Plus (5,1 točk)
 7. Apple iPhone 8 (4,9 točk)
 8. Google Pixel 2 XL (4,3 točk)
 9. Huawei Mate 10 Pro (4,3 točk)
 10. OnePlus 5T (4,3 točk)
 11. Samsung Galaxy Note 8 (4,3 točk)
 12. Apple iPhone SE (3,9 točk)

Prijavi napako v članku