Telefoni
12.12.2016 09:08

Deli z drugimi:

Share

Že veste, kaj bodo kupci telefona Samsung Galaxy S8 izgubili?

Samsung Galaxy S8 naj bi izgubil legendarni gumb »domov«!
Samsung Galaxy S8 naj bi izgubil legendarni gumb »domov«!

Vse oči ljubiteljev pametnih mobilnih telefonov Samsung so usmerjenje v začetek prihodnjega leta, saj bo javnosti predstavljen težko pričakovan telefon Galaxy S8. Čeprav so pri podjetju Samsung doslej razkrili le to, da bo novost dejansko prestavljena, se na spletu govorice o njej širijo kot za stavo. Najnovejša pa se nanaša na kompromis, ki ga bodo morali inženirji podjetja Samsung sprejeti zaradi uporabe večjih zaslonov brez robov.

Kot smo že poročali, bo pametni mobilni telefon Samsung Galaxy S8 na voljo v dveh različicah, in sicer s 5,7-palčnim (14,5-centimetrskim) in 6,2-palčnim (15,7-centimetrskim) zaslonom visoke ločljivosti. Čeprav bo tu šlo za precej večje zaslone kot pri predhodnem modelu, bo sama velikost pametnega mobilnega telefona ostala enaka. To bo inženirjem podjetja Samsung uspelo doseči z manjšimi robovi in seveda z ukrivljenim zaslonom. Zaradi tega so se v javnosti že pojavile govorice, da se bo moralo podjetje Samsung zaradi te poteze odreči fizičnemu gumbu »domov«, bralnik prstnih odtisov pa bo vgrajen pod steklom. S tem bo naprava postala dovolj kompaktna za vsakdanjo uporabo.

Nekateri spletni viri poročajo tudi o tem, da se je podjetje Samsung pri pripravi pametnega mobilna telefona Galaxy S8 odrekel dvojnemu digitalnemu fotoaparatu na hrbtni strani, saj bi to še dodatno podražilo še tako drag pametni mobilni telefon. Po drugi strani pa se bo Samsung pri pripravi novosti odrekel 3,5-milimetrskemu priključku za slušalke. Namesto klasičnega priključka bodo njegovi inženirji uporabili kar vmesnik USB-C. Ta bo seveda omogočil tako prenos zvoka kot tudi prenos podatkov in seveda polnjenje pametnega mobilnega telefona. Stare slušalke bo mogoče z novincem povezati preko posebnega vmesnika oziroma adapterja, ki bo po vsej verjetnosti vključen ob nakupu naprave.

Če gre verjeti spletnim govoricam, bo žal na pametni mobilni telefon Samsung Galaxy S8 potrebno počakati dlje, kot je bilo sprva napovedano. Namesto v mesecu marcu naj bi bila novost zaradi tehnične zapletenosti predstavljena šele aprila leta 2017.


Prijavi napako v članku