Telefoni
26.05.2014 08:31

Deli z drugimi:

Share

Že spet na sodišče?

Boj med Applom in Samsungom se nadaljuje
Že spet na sodišče?
Že spet na sodišče?

Manj kot mesec dni je minilo od razsodbe na kalifornijskem sodišču v bitki za patente med podjetjema Apple in Samsung in že se napoveduje nov spopad. Pri tehnološkem gigantu iz Cupertina so v petek vložili novo zahtevo za sodno obravnavo. Jabolko spora je prodaja Samsungovih naprav za katere so bili spoznani krive, da kršijo Applove patente.

V predhodnem sodnem boju je Samsung bil spoznan za krivega pri kršenju treh patentov v lasti Appla. Med te spadajo horizontalni gib za odklep zaslona, samodejno ustvarjanje povezav na podlagi npr. vpisane številke ali spletne strani in orodje za popravljanje črkovanja. Po tej zmagi, ki Applu ni prinesla želene odškodnine, zahtevajo zdaj prepoved prodaje pametnih telefonov in tablic, ki vključujejo omenjene funkcije. V večini primerov gre za starejše modele kot so Samsung Galaxy S 3 in Galaxy Nexus vendar pa pravniki ne izključujejo zahtevo po prepovedi prodaje najaktualnejših modelov iz Samsungove produktne linije. V pritožbi se namreč navajajo vse naprave, ki bi ponujale tudi podobne funkcije obstoječim, ki so patentirane.


To je že tretji poizkus, da bi dosegli prepoved prodaje Samsungovih pametnih telefonov na ameriškem trgu. Prejšnja dva je sodišče, pod okriljem sodnice Lucy Koh, zavrnilo. Pri Applu si tako še naprej prizadevajo, da bi Samsung in posredno tudi Google, izdelovala programsko opremi, ki ne bi bila tako podobna Applovemu iOS.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku