Industrija
Poslovne rešitve
22.04.2021 17:08
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Že leta vrhunski CAM program

Ko si omislimo določeno programsko opremo, je najbolje, če izberemo ponudnika, ki povezuje računalniške proizvodne tehnologije v smiselno celoto, nudi izobraževanja, storitve ter svetovanje.

Da so stroji, ki jih danes podjetja uporabljajo v proizvodnji visokotehnološke naprave, ni treba posebej poudarjati. Prav ti stroji pa potrebujejo ustrezno programsko opremo, ki jih priganja, da so izredno učinkoviti in za podjetje nepogrešljivi. Sodobna programska oprema pa je tista, ki lahko naredi razliko, zaradi katere je podjetje konkurenčno ali pač ne.

Podjetje Camincam d.o.o. je uradni zastopnik programske opreme Mastercam, CIMCO, Verisurf in Robotmaster. Za omenjeno programsko opremo nudi od storitev do svetovanja in izobraževanja.

26 let v samem vrhu

Redkokatero podjetje ima tako dolg življenjepis, kot CNC Software, razvijalec programske opreme Mastercam. Njihova zgodba se je začela leta 1983: razvijajo vrhunsko, profesionalno CAM programsko opremo, ki je postala svetovno najbolj razširjeno in najpopularnejše profesionalno orodje za programiranje CNC rezkalnih strojev, stružnic, žičnih erozij ipd. Eden najbolj zgovornih podatkov je, da so že 26. leto zapored na samem vrhu lestvice po številu namestitev CAM paketa.

Popularnost zahteva tudi odgovornost

Uporabniki Mastercama so vsako leto deležni nove različice in posodobitve. Vse napake in rešitve dokumentirajo v digitalni bazi znanja, organizirajo izobraževalne konference, v zadnjem letu tudi preko spleta. Rezultat nenehnega sodelovanje z industrijo so med drugim podpora za Circle Segment tools, Sandvik prime turning, Dynamic motion (Trohoidno rezkanje), modul Mill-Turn za programiranje večfunkcionalnih CNC obdelovalnih centrov (Mori Seiki, Mazak, Doosan, Haas, Nakamura idr.) …

Če se vam pri delu zatakne, je pomoč dostopna v vsakem oknu – v obliki obsežnega digitalnega priročnika Help. Telefonsko in e-mail podporo nudijo v vašem jeziku. Še danes je prilagoditev postprocesorjev različnim strojem njihova največja konkurenčna prednost.

Nekatere novosti v najnovejši različici Mastercam

Vsaka nova izdaja nudi nabor novih funkcij in posodobitev. Posodobljen grafični vmesnik nadgrajujejo z novimi možnostmi v obdelavah, novimi orodji za hitrejše delo ter pohitrenimi algoritmi računanja poti obdelav.

Najnovejše posodobitve so:

3D HST Dynamic OptiRough obdelava je zdaj na voljo tudi v modulu Mill.  Dopolnjuje že obstoječe 3D obdelave v tem modulu in občutno pohitri programiranje grobih 2D obdelav.

Obdelava Unified Multiaxis: nova poenotena in poenostavljena večosna obdelava na podlagi vhodne geometrije izbere najboljši algoritem za izračun poti. Znotraj ene same poenotene obdelave lahko izbirate med različnimi strategijami obdelave: Morph, Parallel, Along Curve in Project. Znotraj poenotenega vmesnika lahko tudi preklapljate med različnimi načini obdelave. Podpira tudi orodja s krožnimi segmenti, ki lahko znatno zmanjšajo čas in hrapavost obdelane površine.

Nova orodja za urejanje mrež – Mesh: CAD modelirnik (Mastercam Design) izrazito razvijajo v smeri uporabnosti za CAM programiranje, zato so še kako dobrodošla orodja za urejanje mrež. Poleg orodij za CAD modeliranje teles in površin (solid, surface), imajo orodja za direktno modeliranje (Model Prep), s katerimi enostavno in hitro prilagodite geometrijo CAD modelov.

DEMO/HLE verzija ima enake funkcionalnosti kot polna verzija: to naredi preizkusno obdobje še bolj celovito in zanimivo. Demo verzija omogoča izvažanje modelov v .STL in .3MF datoteke, kar bo še posebej prišlo prav tistim, ki uporabljajo 3D tiskalnike (3D printerje) ali kako drugače potrebujejo zmogljiv CAD modelirnik.

Nekatere druge prednosti Mastercam paketa

Mastercam lahko uporabljate tudi znotraj Solidworksa, z različnimi dodatki (Add-In) pa se funkcionalnost programiranja še poveča. Z Renishaw Production+TM lahko programirate merilna tipala, Verisurf omogoča programiranje različnih merilnih strojev (CMM, PCMM merilne roke …) in povratno inženirstvo.  Za programiranje robotov poskrbi Robotmaster.

Cimco Machine Simulation

Simulacija strojev CIMCO pomaga odpraviti drage napake pri programiranju z zagotavljanjem cenovno konkurenčne in uporabniku prijazne rešitve za simulacijo NC kode na 3D modelu CNC stroja.

Simulacija stroja vam omogoča, da preverite NC kodo na 3D modelu CNC stroja, zaznate trke in si ogledate natančno gibanje posameznih komponent, kot so glave, vrtljive mize, vretena, menjalniki orodij, obdelovanci in vpenjalne naprave. Trki, napake zaradi prevelikega pomika in približevanja se zaznajo samodejno tako, da lahko na dejanski stroj pošljete brezhibno NC kodo (NC program) in postanete učinkovitejši, konkurenčnejši in bolj dobičkonosni. Več najdete na www.camincam.si. (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Mastercam

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem CAMINCAM d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri CAMINCAM d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem CAMINCAM d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

VERLAG DASHOFER d.o.o.

Dunajska cesta 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 434 55 90
Založba Verlag Dashöfer je v Sloveniji prisotna že 15 let. V založbi svetujejo podjetjem na njihovi poslovni poti: ponujajo aktualne in preverjene informacije ter kakovostno svetovanje ... Več

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901

J-LAB d.o.o.

Šaleška cesta 20a, 3320 Velenje, Tel: 040 757 323
Vizija podjetja J-Lab je zadovoljiti stranke v skladu s sloganom - hitro, učinkovito in cenovno ugodno, ob tem pa so potrpežljivi in zanesljivi, na voljo ves dan, vse dni v tednu. Klik ... Več
Zlati partner

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več