CAMINCAM d.o.o.

Predlagaj izboljšavo

Deli z drugimi:

Share
  • Pohorska cesta 31, 2380 Slovenj Gradec
  • 02 882 92 14
  • info@camincam.si
  • camincam.si/
  • Ponedeljek - petek: 8.00 - 18.00
Davčna št.:
SI 75640627
Zavezanec za DDV:
DA
Matična št.:
1619373000
Transakcijski račun:
SI56 0205 3009 0202 621
Osnovna dejavnost:
J62.020 Svetovanje o računalniških napravah in programih
Ustanovitelj:
Rok Mikuš, Mikuš Adrijana

VRHUNSKA PROGRAMSKA OPREMA ZA PROGRAMIRANJE CNC STROJEV, MERILNE OPREME IN ROBOTOV

Več kot 30 let izkušenj strokovnjakov v podjetju Camincam, d. o. o., zagotavlja programsko opremo najvišje kakovosti, pa tudi bogato prakso s področja računalniško podprtih tehnologij in popolno svetovanje. Ponujajo celovite rešitve.

Camincam, d. o. o., zaradi izkušenj pri uvajanju računalniško podprtih tehnologij v proizvodnjo lahko strankam ponudi učinkovito svetovanje in celostno pomoč pri reševanju delovnih problemov.

Programska oprema Mastercam

Majhnim in velikim podjetjem s področja strojništva ponujajo programski paket Mastercam za računalniško podprto CNC programiranje.

V svetovnem merilu je to vodilni programski paket po številu instalacij (namestitev). Odlikuje ga enostavna uporaba in ugodno razmerje med ceno in zmogljivostjo ter celovita ponudba: CAD sistem, prilagojen zahtevam CNC programiranja ter hitra in učinkovita izdelava NC programov. Primeren je za vsa podjetja s CNC stroji: od proizvodnih podjetij z malo pa tudi velikoserijsko proizvodnjo.

Osnova Mastercama je Mastercam Design, CAD sistem za risanje dvo in tridimenzionalnih žičnih, površinskih in volumskih (angl. Solid) modelov. Prilagojen je zahtevam računalniško podprte proizvodnje CAM (angl. Computer-aided manufacturing) in NC programiranju.

Poudarek je na CAM modulih: modul za dvo do petosno rezkanje (Mill), modul Mill-Turn za programiranje večfunkcionalnih (frezalnostružilnih) obdelovalnih centrov, modul za struženje (Lathe), modul za dvo do štiriosno žično erozijo (Wire EDM), moduli za obdelavo lesa, rezbarjenje in graviranje.

CAM moduli

CAM moduli ponujajo pestre tehnologije in strategije obdelav. Od splošnih dvoosnih obdelav, kot je na primer optimizirano rezkanje žepa ali enostavno vrtanje do specializiranih 5 osnih obdelav (angl. 5-axis) ter optimizacije, sinhronizacije in simulacije obdelav za večfunkcijske obdelovalne centre.

Mastercamova vrhunska tehnologija trohoidnega rezkanja Dynamic Motion™ je na razpolago za dvoosno, triosno in 3+2 osno rezkanje.

Da lahko določen modul programa Mastercam prilagodimo alternativnim tehnologijam obdelave, denimo rezanju z vodnim curkom ali z laserskim žarkom, poskrbijo prilagojeni postprocesorji, ki jih v podjetju Camincam pripravijo posebej za potrebe vaše organizacije.

Camincam Mastercam distributor logo

Dodatni modul (angl. Add-on) Productivity+ omogoča avtomatizacijo, nadzor kakovosti in procesa obdelave z uporabo tipala za merjenje Renishaw. Med procesom rezkanja lahko preverjamo obrabo orodja in sproti popravljamo parametre obrabe orodja v krmilniku. Z logičnimi operatorji lahko upravljamo s podatki, pridobljenimi iz tipala za merjenje, izločimo slabe izdelke, obračamo ali poravnamo koordinatni sistem in na različne načine poiščemo ničlo obdelovanca.

Dodatek Moldplus je prilagojen izdelavi elektrod, tu so še dodatki za upravljanje velikih knjižnic orodij, specializiran dodatek za preverjanje NC kode Cimco in drugi.

Rezkanje

Programska oprema Mastercam za rezkanje (angl. Mill) ponuja širok izbor različnih strategij obdelav za najrazličnejše projekte na področju CNC rezkanja, naj gre za 2D rezkanje, večpovršinsko 3D rezkanje ali 5 osno obdelavo (angl. 5-axis, Multiaxis).

Mastercam ima nabor različnih tehnologij obdelav za vsako situacijo: od tehnologije trohoidnega rezkanja Dynamic Motion™, ki je na razpolago za dvoosno, 3-osno in 3+2 osno rezkanje do visokohitrostnega rezkanja (angl. HSC – High Speed Cutting).

Različne strategije grobe in fine obdelave površinskih, prostorninskih modelov in STL modelov s čiščenjem ostankov omogočajo optimalno obdelavo različnih obdelovancev.

Napredni algoritmi, ki skrbijo za enakomeren odvzem materiala, gladko in zvezno pot orodja, naredijo lepšo površino izdelka, zmanjšajo čas obdelave, povečajo obstojnost orodja in zmanjšajo obremenitve stroja. Z Mastercamovo tehnologijo Accelareted FinishTM, ki podpira uporabo orodij s krožnimi segmenti (angl. Circle Segment Tools) pa se učinkovitost in storilnost dodatno povečata.

Struženje

Modul Lathe omogoča grobo in fino struženje, zarezovanje, odrezovanje, izdelavo navojev poljubnih oblik, vrtanje, podpira gnana orodja (C-os) in v povezavi z Mastercam Mill  podpira tudi Y os, kar omogoča izdelavo kompleksnih izdelkov.

Mastercam se je povezal s podjetjem Sandvik Coromant in razvil najnovejši način struženja PrimeTurning. Ta poveča produktivnost tudi za polovico, obstojnost orodja pa je večja tudi pri širši paleti različnih obdelovanih materialov.

Uporabnikom bodo v pomoč vodniki z opisom prvih korakov programiranja v modulu Lathe in Mill, izboljšane knjižnice za PrimeTurning  in knjižnice 3D orodij.

Večfunkcionalni CNC stroji Mill-Turn

Večfunkcionalni CNC obdelovalni centri omogočajo rezkanje in struženje zahtevnih obdelovancev (ki bi jih sicer morali izdelovati na različnih strojih) na enem samem stroju, z enim vpetjem.

Prednost takih strojev je, da zmanjšajo jalov čas, potreben za prevpenjanje obdelovancev in ponovno nastavljanje, prav tako ni potrebe po ročni manipulaciji obdelovancev med stroji. Posledica tega je povečana natančnost izdelave in produktivnost podjetja.

Mastercam Mill-Turn ponuja učinkovit sistem za programiranje teh zahtevnih, večfunkcionalnih stružilno-frezalnih obdelovalnih centrov. Zahvaljujoč nastavitvam, prilagojenim točno določenemu stroju, zmanjšamo čas in napor pri programiranju obdelave.

S preizkušenimi Mastercamovimi strategijami rezkanja in struženja, dopolnjenimi s 3D modeli orodji in dodatnimi funkcijami, kot so samodejno ustvarjanje ravnin, simulacija in sinhronizacija obdelav, je programiranje teh zahtevnih večopravilnih stružilno-frezalnih CNC obdelovalnih centrov zanesljivo in časovno učinkovito.

Verisurf

Za 3D koordinatno merjenje in preverjanje izdelkov na osnovi CAD modela ali na osnovi risbe je primeren Verisurf. Programska oprema deluje znotraj programa Mastercam, vendar ima lastno bazo podatkov. Omogoča tudi obdelavo zelo velikih baz točkovnih oblakov, površin in mrež.

Verisurf je uporaben v orodjarstvu, za vrednotenje geometrijskih oblik, merjenje dimenzij izdelkov v proizvodnji in avtomatizacijo pregledovanja izdelkov.

Verisurf vsebuje kar sedem modulov, za izboljšanje in avtomatizacijo procesa pa sta na voljo modula Measure in Automate. Z njima lahko program Verisurf uporabljamo praktično na katerem koli koordinatnem merilnem stroju. Združljiv je z različnimi formati CAD (angl. Computer-aided design), izjemno je uporaben v orodjarstvu, pri nadzoru kakovosti, obratnem inženirstvu (modul Reverse) in laserskem projiciranju.

Verisurf omogoča tudi uporabo učinkovite merilne opreme, ki je hkrati enostavna za uporabo. Naj omenimo Master3Dgage, CMM Master in Z-CAT, na voljo pa so  tudi številna druga.

Master3DGage je cenovno dostopna, natančna in prenosna naprava za hitro merjenje med proizvodnim procesom. Meri v prostoru z največjim dosegom 1,2 m, ponovljivost merjene točke je zagotovljena na 0,008 mm.

CMM Master je avtomatski merilni stroj, izdelan za merjenje v okolju serijske proizvodnje. Uporabljamo ga lahko tudi kot komparator, ko vse merjence primerjamo z referenčnim izdelkom. Z-CAT je edina merilna prenosna naprava na svetu, ki omogoča ročno in avtomatsko merjenje.

Robotmaster in Cimco

Ponudbo podjetja Camincam, d.o.o., zaokrožata še programa Robotmaster in Cimco. Prvi omogoča CAD/CAM programiranje robotov, brez katerega si ne moremo zamisliti moderne proizvodnje. Drugi skrbi za urejanje, nadzor in upravljanje z NC programi (NC Base, CIMCO Editor), simulacijo NC kode ter nadzor in upravljanje ostale tehniške dokumentacije, povezane s proizvodnjo (MDM).

Cimco integration logo
Camincam Robotmaster logo

Poleg same tehnične podpore za uporabnike programske opreme Mastercam, v Camincam, d. o. o., ponujajo izdelavo postprocesorjev, ukvarjajo pa se tudi z DNC povezavami, 3D modeliranjem, NC programiranjem numerično krmiljenih strojev, povratnim inženirstvom in izobraževanjem kadrov. Nudijo celovito rešitev na področju obdelovalnih tehnologij.

Za vprašanja, naročila, predstavitev funkcionalnosti programske opreme in izdelavo ponudbe so pri Camincam, d.o.o., dosegljivi na območju Slovenije, Bosne in Hercegovine, Črne gore, Hrvaške, Severne Makedonije in Srbije.


Deli z drugimi:

Novice, ki jih je podjetje objavilo Prikaži vse novice