Računalništvo, telefonija
20.04.2020 13:40
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zdravstvo ogrožajo spletni napadi

Zdravstvo ogrožajo spletni napadi
Zdravstvo ogrožajo spletni napadi

Spletni napadi ogrožajo delovanje zaposlenih v prvih vrstah odziva proti virusu COVID-19. Nedavno medijsko poročanje je namreč razkrilo napade kriminalcev ali napade, za katerimi stojijo države, na Univerzitetno bolnišnico v Brnu na Češkem, pariški bolnišnični sistem, računalniške sisteme španskih bolnišnic, bolnišnice na Tajskem, kliniko v Teksasu, zdravstveno agencijo zvezne države Illinois in celo na mednarodne organizacije, kot je Svetovna zdravstvena organizacija. Microsoft je zaznal in se odzval na napade na zdravstvene sisteme v mnogih državah, za katere so odgovorni kriminalci in različne države. Prav tako Microsoftove skupine za obveščanje o grožnjah že nekaj časa zaznavajo napade držav na organizacije za človekove pravice po svetu.

Zdravstvenim ustanovam, organizacijam za človekove pravice in humanitarnim organizacijam je zaradi tega odslej brez dodatnih stroškov na voljo Microsoftova storitev za obveščanje o grožnjah AccountGuard. Zdravstvene organizacije se lahko za uporabo storitve prijavijo tukaj, organizacije za človekove pravice in humanitarne organizacije pa tukaj.

Storitev Microsoft AccountGuard, ki jo je Microsoft najprej ponudil političnim kampanjam v okviru programa Defending Democracy Program, nadzoruje grožnje, za katerimi stojijo države in so usmerjene na poslovne e-poštne predale in osebne e-poštne račune zaposlenih in prostovoljcev. Ko Microsoft zazna dejavnost, usmerjeno proti organizaciji, ki je vključena v storitev AccountGuard, jo o tem nemudoma obvesti, s čimer lahko ta sprejme ukrepe za zaustavitev napadov. V storitev AccountGuard je vključenih skoraj 100.000 e-poštnih računov v 29 državah, Microsoft pa je sodelujočim doslej poslal 1450 obvestil o grožnjah.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem MICROSOFT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri MICROSOFT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Microsoft

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem MICROSOFT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku