Dodatki za računalnike
15.05.2009 11:55
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zbogom iPod, živel Sony X

WALKMAN serije X.
WALKMAN serije X.

Pri Sonyu so končno odmaknili zastor in predstavili najnovejšo pridobitev zloglasnih mp3 predvajalnikov serije X. OLED zaslon, občutljiv na dotik? Integrirana tehnologija glasovnega preklica? Specifikacije, ki se zdijo skoraj neresnične. Pa vendar so, združene v mojstrovino, ki bo vsekakor impresionirala še tako zahtevnega uporabnika.

Starejši modeli Sonyjevih mp3 predvajalnikov so delovali precej ceneno in na prvi pogled se je zdelo, da bo takšna tudi nova serija X. Pa smo se zmotili. Ogrodje je trdno in priročno, oblika navdušujoča, ozka in se z lahkoto prilega vsakemu žepu.

Revolucionarna lastnost, je seveda OLED zaslon občutljiv na dotik. Kakovost? Fantastična. Premiki in animacije delujejo neverjetno gladko, medtem ko so barve preprosto briljantne. Ena od mnogih prednosti OLED tehnologije je v tem, da v primerjavi z LCD zasloni iz baterije izčrpa veliko manj dragocene energije. Pri Sonyu zagotavljajo, da bo malček serije X zmogel kar 9 ur neprekinjenega video predvajanja, kar je za kar 3 ure več vzdržljivosti od Applovega iPod Touch modela.

Seveda, ni moč govoriti o prenosnih mp3 predvajalnikih brez omembe giganta na tem trgu – podjetja Apple. Iskreno povedano, ima serija X vse potrebno, da močno zamaje njegov primat. Pri Sonyju namreč na poskušajo posnemati iPod/iTunes principa (kot to npr. počne Microsoft z Microsoft Zune) in namesto tega ponujajo nekaj povsem drugačnega – Slacker Radio. Pri tem lahko izberete največ tri postaje, preko katerih bo na vaš predvajalnik brezplačno poskočilo malo morje kvalitetnih pesmi. Naprava ima vgrajen tudi Wi-Fi, preko katerega se bodo skladbe osveževale kar samodejno. Potrebujete še kaj več?

Sonyjevi modeli mp3 predvajalnikov serije X bodo na voljo v 16- in 32-GB izvedbi. Njihova cena se bo gibala med 300 in 400 dolarji kar je cenovni razred, kateremu pripada tudi Ipod Touch. Za razliko od Appla, pa Sony ne bo ponudil 8-GB modela.

Vas zanima več iz te teme?
predvajalniki

Prijavi napako v članku