Računalništvo, telefonija
28.02.2011 12:39
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zbogom grafoskopom v šoli

Zbogom grafoskopom v šoli
Zbogom grafoskopom v šoli

Epson je na trg ponudil zanimivo namizno kamero – vizualizator za interaktivno učenje, ki nosi oznako Epson ELP-DC11. Kamera je namenjena izobraževalnim ustanovam, s pomočjo katere lahko predstavljajo eksperimente, različne predmete, multimedijske predstavitve ter celo mikroskopske delce. ELP-DC11 ponuja odličen nabor funkcij po sprejemljivi ceni.

Kamera ELP-DC11 je postavljena na trdno stojalo sestavljeno iz rotacijskih sklepov. Glava kamere se lahko zavrti do 90° horizontalno in vertikalno. Gre za visokokakovostno kamero z ločljivostjo pet milijonov slik, 10-kratno digitalno povečavo in samodejnim ostrenjem prilagodljivim na dotik. Glavni namen kamere je prenos dvo- ali tridimenzionalne slike na velik zaslon. Slika iz kamere se lahko prenese na računalniški monitor, prenosni računalnik, projektor in kasneje na veliko platno. V osnovo so vključeni AF gumbi za preklop med viri signala, povečavo, fotografiranje in snemanje videa.

Glavne značilnosti fotoaparata Epson ELP-DC11 vključujejo možnost spremembe izhodne ločljivosti – XGA (1024 x 768), WXGA (1280 x 800) ali SXGA (1280 x 1024), veliko področje fotografije – A3 velikosti, LED osvetlitev za uporabo v zatemnjenem prostoru, daljinski upravljalnik in tipke na ogrodju.


Prijavi napako v članku