Računalništvo, telefonija
08.05.2015 03:55
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Brezplačna vstopnica za konferenco ZAUH – 14. maja v Ljubljani – novosti s področja e-arhiviranja, e-računov, e-podpisa…

Dogodek ZAUH 2015 je namenjen predstavitvi storitev in produktov na področju ZAJEMA, ARHIVIRANJA, UPRAVLJANJA IN HRAMBE PODATKOV. Ker je udeležba brezplačna, se vsi vidimo v četrtek, 14. maja 2015 (9:00 – 15:00) v Ljubljani na Gospodarskem razstavišču.
Brezplačna vstopnica za konferenco ZAUH – 14. maja v Ljubljani – novosti s področja e-arhiviranja, e-računov, e-podpisa...
Brezplačna vstopnica za konferenco ZAUH – 14. maja v Ljubljani – novosti s področja e-arhiviranja, e-računov, e-podpisa...

Udeleženci ZAUH 2015 boste imeli odlično priložnost na enem mestu srečati strokovnjake in predstavnike vseh ključnih slovenskih podjetij, ki se ukvarjajo s področjem zajema, arhiviranja, upravljanja in hrambe podatkov. Spoznali boste njihove storitve, produkte in številne koristne praktične informacije, ki vam jih bodo podali v svojih predavanjih. Med drugim boste izvedeli tudi, kako si lahko z učinkovitim zajemom, arhiviranjem in hrambo podatkov zagotovite znižanje stroškov poslovanja podjetja, kar je v času recesije še kako pomembno.

> Brezplačno se prijavite tukaj

Svojo udeležbo na dogodku ZAUH 2015 je potrdil tudi minister za javno upravo g. Boris Koprivnikar. Nastopil bo s krajšim uvodnim nagovorom: Vloga države pri spodbujanju odprtih in varnih elektronskih storitev na področju arhiviranja.


Vsebinski sklopi ZAUH 2015:
– Zajem, Skeniranje (storitev ali nakup), pretvorba dokumentov
– Optično prepoznavanje in branje vsebin dokumentov
– Upravljanje z dokumenti, dokumentni sistemi
– Digitalna pisarna in digitalno podpisovanje dokumentov (brezpapirno poslovanje)
– E-arhiviranje
– ZVDAGA
– Rezervne lokacije in ponudniki storitev rezervnih lokacij v Sloveniji za varno hrambo vaših podatkov in/ali arhivov
– Fizični arhiv in zaščita
– Upravljanje z dokumenti v okviru CRM
– Cloudi in hramba dokumentov v okviru oblakov
– Storage (Diski, varna hramba podatkov)
– Outsourcing storitev


> Brezplačno se prijavite tukaj


Med drugim boste deležni zanimivih predavanj ključnih strokovnjakov s področja:

 • Uvodni pozdrav minister za javno upravo g. Boris Koprivnikar: Vloga države pri vzpodbujanju odprtih in varnih elektronskih storitev na področju arhiviranja
 • Bojan Cvelfar, Arhiv Republike Slovenije: Vzpostavitev slovenskega elektronskega arhiva
 • Zoran Krstulović, NUK: Digitalna agenda na področju kulture
 • MIKROCOP d.o.o., Miha Škrabar: Od poštnega nabiralnika do elektronskega arhiva – informatizacija procesov v vložišču
 • SPORTINA d.o.o., Klemen Bavdek ter RCL INT. d.o.o., Andrej Žohar: Vhodni računi v trgovinski dejavnosti: kako je Sportina prihranila na stotine ur?
 • SIQ, dr. Andrej Rakar: Kako varni so vaši podatki v aplikacijah za hrambo gradiva?
 • INTERA d.o.o., Uroš Žohar: Vsi podatki iz preglednic, zvezkov in glav zaposlenih v urejenem CRM sistemu
 • AINIGMA d.o.o., Marjan Antončič: Kako misliti notranja pravila za e-hrambo?
 • MIKROGRAFIJA d.o.o., Damjana Pirnar in Peter Verščaj: Znižajte stroške in pohitrite poslovanje s sodobnimi rešitvami brezpapirnega poslovanja
 • CREA d.o.o., Boris Ravnič: CREA Procesna Pisarna – je e-dokument dovolj za učinkovito poslovanje?
 • CETIS d.d., Simon Golob: Od zajema podatkov, arhiviranja do e-računov: Preprosto. Varno. Hitro.
 • ABAKUS PLUS d.o.o., Boris Oblak: Aktivne varnostne kopije

> Brezplačno se prijavite tukaj


OKROGLA MIZA: Zajem in e-hramba dokumentarnega gradiva leto po noveli ZVDAGA-A
Novela Zakona o varstvu dokumentarnega in arhivskega gradiva ter arhivih, ki jo je Državni zbor sprejel 8.1.2014, je po izvedenem zakonodajnem referendumu v veljavo stopila 22.7.2014. ZVDAGA-A je odpravila obveznost pripravljanja oz. potrjevanja notranjih pravil za podjetja (če ta niso izvajalec javnih pooblastil ali javne službe) in potrjevanja notranjih pravil za organe državne uprave ter racionalizirala postopke preverjanja skladnosti strojne opreme in storitev e-hrambe s predpisanimi zahtevami.

Ureditev, ki je enakost enote hranjenega gradiva enoti izvirnega gradiva vezala na izvajanje hrambe v skladu s pri državnem arhivu potrjenimi notranjimi pravili, je novela spremenila tako, da bo izvajalec hrambe v zasebnem sektorju oz. v državni upravi enak učinek dosegel že, če bo zajem in varno hrambo digitalnega dokumentarnega gradiva v digitalni obliki dokumentirano izvajal v skladu z ZVDAGA oziroma na njegovi podlagi izdanimi podzakonskimi predpisi, četudi notranjih pravil ne bo potrdil pri državnem arhivu.

ZVDAGA-A je za učinkovito in enotno izvedbo zakonskih določb predvidela sprejetje enotnih tehnoloških zahtev v obliki pravilnika, ki ga sprejme minister, pristojen za kulturo. Pravilnik o ETZ in drugi podzakonski akti bi morali biti sprejeti do 22.1.2015.

Slabo leto po uveljavitvi novele se bomo na okrogli mizi vprašali, kakšen je njen vpliv na e-poslovanje zasebnega in javnega sektorja ter prehod na brezpapirno poslovanje in kakšno je trenutno stanje na področju hrambe dokumentarnega gradiva v digitalni obliki.

> Brezplačno se prijavite tukaj


Udeleženci okrogle mize: Marjan Antončič, Ainigma d.o.o., Tatjana Hajtnik, Arhiv RS, Boštjan Gaberc, Mikrografija d.o.o., David Habot, Mikrocop d.o.o.

Mimogrede, konferenca ZAUH 2015 je prijavljena na ARHIVU RS. Za udeležbo se bo tako priznalo kreditne točke, skladno s Pravilnikom o strokovni usposobljenosti uslužbencev javnopravnih oseb ter delavcev ponudnikov storitev, ki delajo z dokumentarnim gradivom. Za pridobitev omenjenih točk nas zaprosite, da vam izdamo potrdilo o udeležbi na Forumu ZAUH, ki velja za potrdilo o pridobitvi kreditnih točk.

Za udeležence je dogodek ZAUH 2015 BREZPLAČEN, prijavite pa se lahko tukaj.


Prijavi napako v članku