Računalništvo, telefonija
17.01.2021 06:19
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zasloni za prenosnike kmalu brez robov?

Zasloni s kamero pod zaslonom ne bi potrebovali stranskih robov!
Zasloni s kamero pod zaslonom ne bi potrebovali stranskih robov!

Že pred časom so si številni proizvajalci pametnih mobilnih telefonov Android zadali nadvse ambiciozno nalogo, da razvijejo povsem novo rešitev, ki naj bi za vedno odpravila nadležne zareze in luknje v zaslonih. Inženirji so namreč veliko znanja in dela vložili v pripravo inovativnega zaslona, kjer je spletna kamera postavljena neposredno pod površino zaslona, zato uporabniku ni vidna, a ima vse funkcije klasične spletne kamere. Spletna kamera se namreč “aktivira” pod zaslonom le takrat, ko jo zares potrebujemo.

Prvi proizvajalec pametnih mobilnih telefonov, ki je ponudil izdelek s kamero pod zaslonom v prosto prodajo, je podjetje ZTE. Ker so uporabniki novost sprejeli z odprtimi rokami, so pri podjetju Samsung sprejeli odločitev, da enak koncept uporabijo tudi na področju osebnih računalnikov. Kamero pod zaslonom bil lahko našli v navezi z zasloni OLED, prednost uporabe tovrstne tehnologije pa bi bila v tem, da bi lahko imeli zaslone za prenosnike brez robov.

Uporaba kamere pod zaslonom bi omogočila izdelavo kakovostnejših in uporabniku na kožo pisanih prenosnih računalnikov, kar bi seveda omogočalo uporabo zaslonov s še večjo diagonalo. Kljub temu bo na te prenosnike treba nekoliko počakati, saj je nova tehnologija še v razvoju.


Prijavi napako v članku