Računalništvo, telefonija
12.11.2004 11:55
Posodobljeno 17 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zašcita pred tveganji zaradi intelektualne lastnine

Microsoft je najavil razširitev zašcite koncnih uporabnikov pred tveganji zaradi intelektualne lastnine na koncne uporabnike mnogih najnovejših ali starejših razlicic programske opreme, kot sta sistema Windows Server System (vkljucno z Microsoft SQL Server in Exchange Server) in Microsoft Office System ter operacijski sistem Windows. Ta sprememba prinaša mocno zašcito, ki je bila do sedaj na voljo kupcem vecjega števila licenc, tudi ostalim koncnim uporabnikom.

Zašcita, ki se nanaša na zahtevke, povezane z intelektualno lastnino, šciti koncne uporabnike pred sodnimi stroški in odškodninskimi zahtevki v sporih glede patentov ali druge intelektualne lastnine. Pokriva štiri glavne oblike sporov zaradi intelektualne lastnine, povezane s programsko opremo – patente, avtorske pravice, poslovne skrivnosti in zašcitene blagovne znamke. Microsoft na podlagi povratnih informacij uporabnikov vztrajno širi svojo zašcito pred tveganji in uporabnikom zagotavlja varnost pri uporabi njegove programske opreme. Leta 2003 je Microsoft za kupce vecjega števila licenc odstranil denarno omejitev povrnitve odškodnine pri morebitni tožbi. Microsoft sedaj razširja svojo zašcito za kritje zahtevkov na vse koncne uporabnike svoje programske opreme.

Microsoftovo sposobnost nudenja mocne zašcite krepi zavezanost podjetja upravljanju pravic za intelektualno lastnino pri svoji programski opremi. Ta zavezanost vkljucuje nadzorne mehanizme v razvojnem procesu, licenciranje potrebnih pravic, ki so v lasti drugih podjetij, dogovore o navzkrižnem licenciranju z drugimi vodilnimi podjetji in zašcito Microsoftovih inovacij s patenti in avtorskimi pravicami.


Prijavi napako v članku