Nas in strežniki
28.09.2022 11:20

Deli z drugimi:

Share

Zanesljivi strežniki in konkurenčna cena

V digitalni dobi bi moralo vodstvo vsakega podjetja poznati izraze, kot so strežniške storitve, varnostno kopiranje, virtualni strežniki, kolokacija in sistemi za upravljanje z energijo. Zakaj?
Foto: Reavisys
Foto: Reavisys

Ponudniki strežniških storitev so vse bolj pomembni tako za mala kot za velika podjetja. Za naročnika pa so poleg hitrosti prenosa podatkov najbolj pomembne zanesljivost, visoka odzivnost in cena storitev.

Kakovost po nižji ceni

Podjetje Reavisys strežniške storitve ponuja tako posameznikom kot velikim podjetjem. Nudijo vključitev virtualnih strežnikov v isto omrežje, skupaj z vašimi napravami v kolokaciji. Za naročnika je odlična informacija ta, da si lahko sestavi strežniško konfiguracijo po svojih željah.

Vedo, da sta recept za uspeh konkurenčna cena in edinstvenost podjetja. Pri ceni ciljajo na ponudbo z nižjo ceno od velikih igralcev na trgu, a enako kakovostnimi storitvami. Ponudbo vedno prilagodijo naročniku, danes namreč stranke želijo čim bolj fleksibilne storitve in kar največ možnosti prilagajanja sistema svojemu delu, zato lahko pri Reavisys zakupijo poljubne količine sredstev.


  • Možnost grafičnih procesorskih enot (GPU).
  • Prava redundanca z možnostjo izbire osnovnih gradnikov vašega okolja.
  • Redundančne mrežne povezave naših strežnikov.
  • Redundančno napajanje naših strežnikov.
  • Možna explicitna porazdelitev virtualnih strežnikov po fizičnih strežnikih.

Ne pozabite na varnostno kopiranje in pravilo 3-2-1

Zakaj je pomembno varnostno kopiranje podatkov? Predstavljajte si torej, da izgubite podatke, ki so ključni za delovanje vašega podjetja. Tovrstna nesreča vas ne spravi zgolj v slabo voljo, na kocki je lahko obstoj podjetja, česar pa si najmanj želite. Zato je treba poskrbeti za varnostne kopije pomembnih podatkov.

Držati bi se morali pravila 3-2-1, kar v praksi pomeni, da morate imeti tri kopije podatkov, od tega vsaj dve kopiji na ločenih napravah in eno na napravi, ki je fizično ločena od prvih dveh.

V podjetju Reavisys vedo, da morajo na trgu ponuditi nekaj več, zato nudijo varnostno kopiranje Synology Backup – Hyper Backup, QNAP Backup – hibridno sinhronizacijo varnostnih kopij, Backup Box – FTP, rsync prek SSH, NFS, SAMBA … Uredite si lahko tudi varnostno kopijo svojega Google ali Microsoft oblaka s Synology ali QNAP napravami. Zaščitite se pred udari strele, požari, poplavami, padci naprave ali krajo.

V podatkovnem centru je osebje prisotno 24 ur na dan. Podatkovni center je seveda pod neprekinjenim redundančnim napajanjem UPS in pod nadzorovanimi stalnimi klimatskimi pogoji ter zagotovljeno redundančno internetno povezljivostjo.

»Energy management«

Časi se spreminjajo in v svet vstopa velika količina pametnih naprav, pa tudi čedalje več večjih potrošnikov električne energije, kot so polnilnice električnih vozil in toplotne črpalke. Električni priključki doma pa ostajajo enakih velikosti.

Da lahko uporabnik izkoristi polni potencial svojega električnega priključka, so v podjetju Reavisys razvili sistem za upravljanje z energijo za širšo uporabo. V ta sistem se vključi merilnik električne energije za spremljanje dovoda ali posamezne veje, sončna elektrarna, polnilnica električnih vozil in ostali porabniki, proizvajalci in akumulatorji energije. V sistem je možno vključiti tudi hranilnike toplote in toplotne črpalke, saj je voda zelo velik hranilnik toplotne energije.

Več najdete na www.reavisys.si. (P.R.)


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TELEKOM SLOVENIJE d.d.

Cigaletova ulica 15, 1000 Ljubljana, Tel: 01 234 10 00
V skladu s svetovni trendi skupaj s hčerinskimi družbami doma in v tujini deluje kot enovita gospodarska Skupina Telekom Slovenije. Fiksno-mobilna konvergenca je imperativ časa. ... Več
Zlati partner

CREAplus d.o.o.

Dolenjska cesta 242b, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAplus d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več

DRUŠTVO DUH ČASA

Trubarjeva cesta 72, 1000 Ljubljana, Tel: 06 815 40 63
Računalniki za socialno ogrožene Smo skupina računalniških zanesenjakov, ki le stežka gleda kako cele gore še uporabnih računalnikov in računalniških delov končajo na odpadu. ... Več

BILAZ d.o.o.

Sedejeva ulica 8, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 19 00
Ponudba kakovostnih storitev s kvalitetnimi materiali in "brand name" računalniškimi blagovnimi znamkami jih uvršča v sam vrh tovrstnih ponudnikov. Cenovna politika podjetja je ... Več