Telefoni
27.07.2016 10:11
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zakaj vaš naslednji pametni telefon ne bo Apple ali Samsung temveč Huawei

Huawei je pomembno povečal prodajo in tržni delež v prvi četrtini poslovnega leta 2016
Huawei je pomembno povečal prodajo in tržni delež v prvi četrtini poslovnega leta 2016

Medtem, ko se veliko uporabnikov pri nakupu novega telefona spogleduje z blagovnima znamkama Samsung in Apple, se je na obzorju prikazala tretja resna alternativa. Slednja je samo v prvih šestih mesecih letošnjega leta, v primerjavi s prejšnjim obdobjem, povečala prodajo za 40 odstotkov in v tem trenutku ni razlogov zakaj se strma rast nebi nadaljevala. Opisano podjetje je seveda kitajski Huawei.

Po tem, ko se je Huawei trdno ustalil na tretjem mestu največjih proizvajalcev pametnih telefonov se sedaj počasi pripravlja na prevzem vodilne pozicije. Huawei v tem trenutku predstavlja največje mobilno podjetje na Kitajskem. Hkrati zaradi domačega trga, kitajski trg je največji pri prodaji pametnih telefonov, profitira in s tem financira rast na tujih trgih.

V prvem četrtletju letošnjega leta so pri Huawei globalni tržni delež uspeli povečati iz 5,2 odstotka na 8,2 odstotka. Povečanje za več kot 3 odstotne točke je med drugim tudi posledica uspešne cenovne transformacije produktov. Iz začetnih cenovno ugodnih pametnih telefonov se je Huawei uspel preoblikovati v ponudnika premijskih naprav, ki lahko konkurirajo ustaljenim igralcem na trgu.

Dvoboj na trgu pametnih telefonov, med podjetjema Samsung in Apple, bo v prihodnosti tako hitro postal troboj. Za končne uporabnike je novica več kot dobrodošla. Večja je konkurenca, večji je pritisk na podjetja, da prestavijo nekaj resnično novega in zanimivega.

Vas zanima več iz te teme?
Huawei telefoni

Prijavi napako v članku