Življenjski slog
23.05.2022 07:52

Deli z drugimi:

Share

Zakaj so brezžični sesalniki boljši od svojih kabelskih različic?

Katerega gospodinjskega opravila se najbolj izogibate? Pomivanja posode, pranja in obešanja perila, menjave posteljnine? V uredništvu se enoglasno strinjamo, da je sesanje največja potrata našega časa.
Kar ni uspelo drugim, je uspelo Boschu z novo generacijo pokončnih baterijskih sesalnikov Bosch Unlimited 7.
Kar ni uspelo drugim, je uspelo Boschu z novo generacijo pokončnih baterijskih sesalnikov Bosch Unlimited 7.

Še večja nevšečnost pa je sesanje z »zastarelimi« žičnimi sesalniki, ki ne sodijo v moderne domove. Na številnih področjih (internet, polnjenje pametnih telefonov, slušalke …) poteka brezžična revolucija, ki je zajela tudi sodobni dom. Zakaj so žični sesalniki tako nepriročni? Ne oporekamo njihovim sposobnostim sesanja, saj večina sesalnikov dobro opravi svoje delo. Oporekamo pa njihovi zasnovi, ki ni v koraku s časom. Nič ni bolj nadležno kot sesalnik s (pre)kratkim kablom. Ko zaključite s sesanjem v enem prostoru, ste v mnogo primerih (odvisno od velikosti prostorov) primorani zamenjati vtičnico, preden lahko nadaljujete s čiščenjem ostalih prostorov.

Tudi dolg kabel je lahko v določenih scenarijih velika nadloga. Zagotovo ste že sesali in vmes ugotavljali, zakaj ne morete povleči sesalnika bližje k sebi. Razlog je labirint, ustvarjen s kablom, ki je s seboj povlekel vse pohištvo na svoji poti do naslednje sobe. Ko že ravno negodujemo nad kabli – ena pogostejših okvar na žičnih sesalnikih je sistem za samodejno vračanje oziroma pospravljanje kabla.

Običajno so žični sesalniki tudi bolj okorni in zanje težje najdemo primeren prostor za shranjevanje. Na seznam nevšečnosti bi lahko uvrstili tudi sesanje nedostopnih mest, še posebej na višini.

Očitna rešitev je brezžično sesanje oziroma brezžični sesalniki.

Na kaj morate biti pozorni pri izbiri brezžičnega sesalnika?

Da se ne boste izgubili v impresivnem portfelju brezžičnih sesalnikov, si olajšajte izbiro in skrajšajte seznam favoritov s pomočjo naslednjih ključnih značilnosti: enostavna uporaba, rokovanje, vzdrževanje, sesalna moč, raven hrupa, avtonomija delovanja in večnamenskost.

Ko boste našli brezžični sesalnik, ki zadovoljuje izbrane ravni zgornjih parametrov, si oglejte še ostale tehnične podrobnosti, upoštevajte svoj proračun in poleg tega morda naredite še selekcijo glede na videz sesalnika. Roko na srce, dvomimo, da bo šlo za ljubezen na prvi pogled, saj gre vendarle za sesalnike, vseeno pa lahko vsaj izberete brezžični sesalnik, ki ne bo pokvaril skrbno izbranega ambienta vašega doma.

Da ne boste porabili več ur za iskanje ustreznega brezžičnega sesalnika, smo za vas izbrali tri najbolj privlačne ponudbe, ki smo jih našli na spletni strani Enaa.com.

Odpravljene še zadnje pomanjkljivosti

Preden se lotimo njihovih specifikacij, želimo najprej razčistiti, zakaj smo izbrali ravno sesalnike, ki jih omenjamo v nadaljevanju. Dosedanji baterijski sesalniki niso bili brez napak. Kritiki so jim očitali premajhno zmogljivost, kratko avtonomijo delovanja in dolgo polnjenje baterije. Bilo pa je neizogibno, da bodo proizvajalci baterijskih sesalnikov sčasoma utišali tudi največje kritike. Kar ni uspelo drugim, je uspelo Boschu z novo generacijo pokončnih baterijskih sesalnikov Bosch Unlimited 7.

Pokončni baterijski sesalniki Bosch Unlimited 7

Kaj imajo skupnega vsi trije modeli Bosch sesalnikov, ki jih bomo podrobneje predstavili v nadaljevanju?

  • Motor TurboSpin z 10-letnim brezplačnim jamstvom in močjo 66.000 vrtljajev na minuto.
  • Motorizirana šoba z LED osvetlitvijo, s katero za seboj ne boste pustili niti kančka umazanije.
  • Zamenljiva baterija Power For All Alliance: priloženo zamenljivo 18 V baterijo lahko uporabite tudi za napajanje električnih orodij in naprav za vrtnarjenje.
  • Posebna krtača AllFloor DynamicPower, ki posesa več kot 99,9 % prahu.
  • Flex Tube cev, ki se lahko upogne pod kotom 90°, za dostopanje težko dostopnih mest pod pohištvom.
  • Funkcija Easy Parking, s katero lahko med počitkom sesalnik varno pritrdite na katerikoli rob pohištva. Nič več sklanjanja ali vračanja sesalnika na polnilno postajo.
  • Funkcija Quick Stand je kot ukaz »Sedi!« za vašega hišnega ljubljenčka. S funkcijo boste pokončni sesalnik spremenili v ročni sesalnik, med tem časom pa bosta šoba in cev počakali na izbranem mestu.
  • Funkcija Nozzle Foot Release z nožno stopalko omogoča hiter preklop na točkovno čiščenje s cevjo brez pripogibanja.
  • Trije načini delovanja: Eco, Auto in Turbo.

Pokončni baterijski sesalnik Bosch BBS712A

Baterijski sesalnik Bosch BBS712A je primeren za čiščenje skoraj vseh najbolj uporabljenih površin v sodobnih domovih. Tudi tesni kotički in črne luknje, v katerih se skriva gora drobiža in ključev v avtomobilih zanj niso prevelik zalogaj. Za čiščenje avtomobila je na voljo dodaten nastavek, ki bo pohitril celotno sesanje in ne bo vam treba skrbeti, da bi poškodovali tkanino ali usnje sedežev.

Priloženi sta dve bateriji, kar pomeni, da imate skorajda »neomejeno« moč, če ju boste le organizirano polnili. Kot rečeno lahko Bosch litij-ionsko baterijo uporabite tudi v drugih napravah Bosch. Če boste uporabili baterijo iz električnega orodja, bo brezžični sesalnik s pomočjo vgrajene pametne tehnologije prepoznal vrsto baterije in izbral optimalno rešitev za posamezno situacijo.

Brezžični sesalnik za ponovno polnjenje Bosch BCS711A

Naslednji kandidat si deli kar nekaj značilnosti z obema bratoma. Baterijski sesalnik Bosch BCS711A je primeren za čiščenje vseh talnih in drugih površin. Kotički pod sedežno garnituro in nedostopni predeli pod pohištvom so za Flex Tube cev mala malica. Sodi med lažje brezžične sesalce (neto masa 2,9 kg). Prostornina posode za prah je označena kot M. To naj bi zadostovalo za večkratno čiščenje, nakar boste morali sprazniti posodo.

Vključuje tudi ročni sesalnik, ki se z 1,4 kilogrami prilega skoraj vsaki moški ali ženski roki. Ročni sesalnik je zasnovan za nežno čiščenje oblazinjenega pohištva, miz in drugih kosov pohištva.

Baterijski sesalnik Unlimited 7 ProAnimal

Kot je razvidno iz imena, gre za pravo zverino med sesalniki. Brez skrbi, ne bo vas snedel za malico. Njegova tarča so hišni ljubljenčki oziroma njihove dlake, ki jih radi puščajo čisto povsod. Za prilagojeno čiščenje živalskih dlak ima pokončni sesalnik Unlimited 7 ProAnimal na voljo nastavek, ki z manj zapletanja odstrani vse pasje in mačje dlake. Ima dve različni vrsti ščetin, krtačni valj pa ima 70 % večji premer, zato se dlake manj zapletajo.

Kaj pa, ko je čas, da iz filtra odstranite goro posesanih dlak? Skrb je neutemeljena. Vsi Bosch brezžični sesalniki serije Unlimited 7 se lahko pohvalijo z enostavnim čiščenjem posodice za prah. Enostavno zavrtite rdeč mehanizem na sredini posode in vsebino izpraznite neposredno v koš. Tudi čiščenje filtra lahko opravite brez večjih muk. Sistem RotationClean omogoča hitro in higiensko čiščenje filtra, brez uporabe vode.

Sesanje je lahko enostavno in morda tudi zabavno. Potrebujete le pravi brezžični sesalnik.

Za še več informacij obiščite spletno stran Enaa.com.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
brezžični sesalnik

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Enaa / Gambit trade d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Enaa / Gambit trade d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Enaa / Gambit trade d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

BROTHER CEE GmbH

Plemljeva ulica 2, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 030 600 474
Dejavni so v 28 državah, Brotherjevi izdelki pa so na voljo v več kot 100 državah.  Od ustanovitve korporacije leta 1934 si prizadevajo, da bi ideje prenesli v prakso z ustvarjanjem ... Več
Zlati partner

Crayon

, ,

MA-KO d.o.o.

Tovarniška cesta 2b, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 368 11 10
Se sprašujete, kako najti najboljšega ponudnika računalniških sistemov in storitev? Kriteriji dolgoletne izkušnje, kakovostne storitve in zadovoljstvo strank takoj obrodijo ... Več

Omni komunikacije d.o.o.

Stare Črnuče 9, 1000 Ljubljana, Tel: 040 726 280
Tehnologije, ki so se pred leti zdele nemogoče, so danes resničnost. Vedno več podjetij se odloča za avtomatizacijo svojih procesov. Avtomatizacija, ki je eden izmed ključnih ... Več