Prenosni računalniki
Računalništvo, telefonija
Namizni računalniki
Poslovne rešitve
30.06.2022 08:34
Posodobljeno 5 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zakaj kupujemo rabljene avtomobile, pri rabljenih računalnikih pa smo skeptični?

Po podatkih AMZS za leto 2021 smo Slovenci v primerjavi z novimi avtomobili kupili še enkrat toliko rabljenih. Veliko manj voznikov torej obišče avtomobilski salon, več jih išče rabljene jeklene konjičke.
Obnovljene računalnike podjetja na trgu uvrščajo v različne kategorije glede na to, v kakšnem stanju so. Tako kupec natančno ve, kaj kupi. Foto: Pixabay
Obnovljene računalnike podjetja na trgu uvrščajo v različne kategorije glede na to, v kakšnem stanju so. Tako kupec natančno ve, kaj kupi. Foto: Pixabay

Zakaj je pri nakupu računalnika še vedno precej drugače? Mnogi uporabniki še pomislijo ne, da bi kupili rabljeno napravo. Nakup rabljenega in obnovljenega računalnika zaenkrat spremlja veliko predsodkov in pomislekov. A prepričani smo, da jih bo po branju tega članka veliko manj.

Trg rabljenih in obnovljenih računalnikov doživlja pravi razcvet, saj smo uporabniki spoznali, da lahko potegnemo vzporednice z nakupom avtomobila – za vložen denar dobimo lahko veliko več kot sicer.

Kaj pričakujemo od obnovljenega računalnika?

Obnovljene računalnike podjetja na trgu uvrščajo v različne kategorije glede na to, v kakšnem stanju so. Tako kupec natančno ve, kaj kupi in kaj lahko od tega pričakuje.

A kategorija: Rabljeni računalniki in prenosniki v tej kategoriji so trpežnejši in iz najkakovostnejših materialov, kar občutno podaljša njihovo življenjsko dobo. V A kategoriji so računalniki in prenosniki, ki so tudi na videz skoraj kot novi. Za tiste, ki želijo tudi po izgledu računalnik, ki ne kaže niti najmanjšega znaka uporabe, so na boljo nekateri novi (nerabljeni računalniki) z odprto embalažo. Zaradi odprte embalaže jih trgovci ne morejo prodajati kot nove, to pa jim redno ceno zniža za 20-30 %.

B kategorija: V to kategorijo sodi rabljena računalniška oprema, katere delovanje je brezhibno, tako da se v tem od a kategorije ne razlikuje – drugačen je le zunanji videz, ki kaže znake uporabe. To so torej rabljeni računalniki in prenosniki ter monitorji poslovne kvalitete, ki so odlična izbira za tiste, ki želijo na račun zunanjega videza privarčevati kakšen dodaten evro. Poudariti velja, da estetske nepravilnosti ne igrajo nikakršne vloge pri delovanju teh naprav, ki je brezhibno.

Foto: Pixabay

3 razlogi, zakaj kupiti rabljen računalnik

Boljša ali primerljiva kakovost, nižja cena: Obnovljeni računalniki so navadno iz linij za poslovno uporabo in so zato kakovostnejši od tistih, namenjenih široki potrošnji. Življenjska doba računalnikov za široko potrošnjo oziroma za domačo rabo je 2-3 leta. Ohišja so narejena v večini iz tanjše plastike, zaradi ostalih komponent, ki so praviloma nižje kakovosti, je tudi cena nižja. Pri poslovni liniji pa so računalniki v osnovi namenjeni zahtevnejši uporabi, izdelani so za stabilno delovanje, ohišja so močnejša, služili bodo več let, zaradi višje kakovosti bodo nudili dolgotrajno, stabilno in zanesljivo delovanje. Možnost okvare je pri tovrstnih računalnikih kar desetkrat manjša. Poslovna linija je tako namenjena tistim, ki želijo računalnik, ki bo služil dlje.

Enaka kakovost, do 50 % nižja cena: Za nakup česarkoli si navadno postavimo zgornjo mejo izdatka in pri računalniku ni nič drugače. To, da je dražje vedno boljše, vedno ne drži. Pri nakupu rabljenih in obnovljenih računalnikov lahko prihranimo tudi do 50 odstotkov – računalnik pa ima enake specifikacije od veliko dražjega. Nekateri so lahko celo povsem novi in nikdar uporabljeni, odprta je bila le embalaža ali pa so bili uporabljeni kot razstavni eksponat. Torej so to popolnoma novi računalniki, ki so šli poleg tega skozi skrben pregled strokovnjakov.

Poslovni računalnik za ceno domače naprave: Preizkušen obnovljeni računalnik poslovne kakovosti, vam bo služil še vrsto let, zanj pa boste večinoma odšteli toliko, kot za novega s seznama široke potrošnje. Seveda mu pripada tudi garancija. Nevšečnosti pri zamenjavi računalnika prinesejo veliko skrbi in dolgotrajno urejanje starih datotek, gesel in vsega ostalega. Prav zaradi tega si želimo dolgotrajno delovanje, brez prekinitev, z dovolj spomina, da lahko shranimo vse svoje podatke in fotografije. Starejši in rabljeni računalniki poslovne kvalitete vgrajeno vrhunsko tehnologijo, v času izdelave celo najboljšo na trgu. Kljub nekajletni starosti so vgrajeni računalniški deli večinoma kakovostnejši, kot jih imajo marsikateri novi prenosniki iz razreda za široko potrošnjo. Torej tudi če kupujete računalnik za vsakdanjo uporabo (e-pošta, brskanje po spletu, word, excel, ogled filmov in podobno), boste v obnovljenem računalniku našli zanesljivega in zvestega sopotnika.

Kako poteka pregled računalnika?

Pri Pocenipc.com odkupujejo in obnavljajo računalnike ter jih pripravijo na novega lastnika. Zagotavljajo vam nemoteno delovanje vsaj za nadaljnjih 5 let.

Naprave v največji meri odkupujejo od podjetij, ki zaradi lizinških pogodb prodajo računalniško opremo. Opremo, ki jo odkupijo, strokovno pregledajo – čiščenje zunanjosti in razvrstitev glede na fizično stanje in izgled; stari podatki se v celoti izbrišejo, nadomestijo se manjkajoče ali pokvarjene komponente (RAM, tipkovnica, trdi diski in podobno). Kot zadnji postopek sledi preverjanje in kontrola kakovosti.

Po vseh testiranjih in popravkih je računalnik pripravljen na novega lastnika. Nudijo vam garancijo za eno leto, ki pa jo lahko dodatno podaljšate na skupno dve ali celo tri leta. V primeru okvare vam tako dodatne dele in stroške dela v celoti pokrijejo. Za vsakodnevna opravila v pisarni, doma ali za šolanje otrok doma ni potrebno imeti novega in dragega računalnika. Najboljša izbira je lahko tehnično obnovljen poslovni računalnik, s katerim po nižji ceni dobite računalnik z enako ali boljšo zmogljivostjo od računalnikov široke potrošnje.

Foto: Unsplash

Z digitalnimi boni še ceneje

Od 15. junija so na voljo tudi digitalni boni (za 150 €) za nakup nove, obnovljene ali rabljene računalniške opreme. Študentje, dijaki in učenci zadnje triade ter starejši od 55 let z zaključenim neformalnim izobraževanjem boste lahko do 30. novembra 2022 unovčili bone tudi pri nakupu v Poceni PC in si na ta način zagotovili svoj računalnik po še ugodnejši deni. Pomislite, če združite nekaj bonov v družini in namesto novega dražjega računalnika izberete obnovljenega iz poslovne linije, boste dobili računalnik odlične kakovosti, ki vam bo zagotovo dobro služil naslednjih 5 let.

Dodatno pa vam Poceni PC ponuja še 20 € prihranka. Na spletni strani so vam natančno razložili, kako le z dvema korakoma prihranite kar 170 €.


V spodnji tabeli prikaz treh različnih računalnikov s podobnimi lastnostmi, a z razliko v kakovosti in seveda ceni:


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem INSIS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri INSIS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem INSIS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

DATA COM. d.o.o.

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 757 560
Komunikacija je moč. Je temeljni steber vseh področij življenja. V poslovni niši je vizualna komunikacija ključ za uspeh tržnih in oglaševalnih strategij. Človekova zmožnost ... Več
Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847
Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več

tinaLILIPUT – grafično oblikovanje

Mariborska cesta 82, 2312 Orehova vas, Tel: 031 343 481
Grafično oblikovanje je pomembno orodje, ki izboljša komunikacijo z drugimi. Služi za posredovanje vaših idej na način, ki ni le učinkovit, ampak tudi eleganten. Preprosto povedano, ... Več