Računalništvo, telefonija
25.05.2018 06:17
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Začetek konca za PlayStation 4?

Začetek konca za PlayStation 4?
Začetek konca za PlayStation 4?

Vodja oddelka Sony PlayStation je na nedavni konferenci izjavil, da se približuje konec življenjskega cikla za priljubljeno igralno konzolo PlayStation 4. To pomeni, da se bo podjetje počasi usmerilo v razvoj nove generacije konzol. V mislih imamo predvsem igralno konzolo PlayStation 5, o kateri je v zadnjem času kar veliko govora na spletu.

Napoved konca razvoja igralnih konzol PlayStationa 4 Slim in PlayStationa 4 Pro je bila pričakovana, saj je povpraševanje po njiju iz meseca v mesec manjše. Kljub temu pa ju podjetje Sony še kar nekaj časa ne bo umaknilo s prodajnih polic trgovin. Družba je namreč letos zabeležila kar 18-odstotno rast prihodkov v primerjavi z enakim obdobjem lani, in sicer predvsem na račun prodaje konzolnih iger in naročnin na storitev PlayStation Plus. Ti dejansko pokrivata izgube, ki jih prinaša prodaja samih igralnih konzol, za nameček pa še ustvarjajo precejšen dobiček.

Igralna konzola PlayStation 5 letos žal še ne bo nared, ampak naj bi bila ponujena v prodajo šele v drugi polovici leta 2019 ali celo na začetku leta 2020. Med večjimi novostmi novinca naj bi bila popolna opustitev optičnega diska, kar bi usmerilo uporabnike na digitalne prenose in storitev PlayStation Now streaming, kar bi proizvajalcem omogočilo več prostora in večjo zmogljivost procesorja in grafične kartice. Igralna konzola PlayStation 5 naj bi prinesla še novi igralni plošček DualShock ter podporo za navidezno in razširjeno resničnost, ki sta vse bolj priljubljeni.


Prijavi napako v članku