Triki in nasveti
28.03.2019 12:00

Deli z drugimi:

Share

Za uporabo Applovih slušalk AirPods ne potrebujete iPhona

Za uporabo Applovih slušalk AirPods ne potrebujete iPhona
Za uporabo Applovih slušalk AirPods ne potrebujete iPhona

Ali ste vedeli, da lahko Applove slušalke AirPods uporabljate tudi v primeru, če imate Android telefon? Že res, da ne boste imeli na voljo vseh lastnosti, ki jih imajo uporabniki iPhonov – avtomatsko povezovanje z Applovimi produkti – ampak boste vseeno uživali v poslušanju glasbe in sprejemanju klicev, kar sta v bistvu dva najbolj pogosta načina uporabe slušalk AirPods. Preko spodaj opisanih korakov lahko povežete slušalke AirPods z Android telefonom, prav tako kot vse ostale Bluetooth naprave.

Dejstvo je, da Applove slušalke AirPods najbolj optimalno sovpadajo z iPhoni, iPadi in ostalimi Applovimi produkti. To pa še zdaleč ne pomeni, da jih ne moremo uporabljati z Android napravami. Ko slušalke AirPods povežemo z Android napravami, lahko sicer Applov produkt uporabljamo za poslušanje glasbe in opravljanje klicev.

Apple je v sredo malce presenetil z najavo 2. generacije slušalk AirPods, katerih cena se začne pri $159 (preračunanih 140 eur), torej enaka cena kot pri predhodni generaciji. Nove brezžične slušalke podpirajo prostoročno Siri upravljanje, poganja pa jih novi Applov H1 procesor, ki je bil ustvarjen posebej za dotične slušalke. Največja prednost novega čipa je, da omogoča hitrejše povezovanje z Applovimi napravami, poleg tega pa je “veliko jabolko” omogočilo, da z doplačilom $40 uporabnik prejme še brezžični polnilni set. S tem Apple cilja predvsem na bolj zahtevne uporabnike oz. tiste uporabnike, ki želijo uporabniško izkušnjo dvigniti na višjo raven.

Android uporabnik vseh teh lastnosti seveda ne morejo pričakovati. Ena od teh je Siri kompatibilnost, mehanizem, ki avtomatsko poveže slušalke z bližnjo napravo, ko je pokrov “škatlice” odprt in pa zmožnost avtomatskega zaustavljanja glasbe, ko je ena od slušalk odstranjena iz ušesa.

Če si želite povezati Applove slušalke AirPods z Android napravo, sledite spodnjim korakom:

1. Prepričajte se, da je Bluetooth povezava vključena

Odpravite se v nastavitve v vaši Android napravi in vključite Bluetooth. Te nastavitve po navadi najdete v oddelku za nastavitve Wi-Fi.

2. Pridržite gumb na zadnji strani škatlice AirPods in odprite pokrovček škatlice

S tem omogočite, da so slušalke AirPods vidne ostalim, bližnjim napravam. V notranjosti škatlice najdete lučko, ki v primeru vidnosti ostalim napravam sveti.

3. Med najdenimi napravami poiščite AirPods slušalke

V Bluetooth sekciji Android naprave boste našli seznam vseh naprav, ki so na voljo za povezovanje. Vaše slušalke AirPods bi morale (v primeru, da ste upoštevali vse prejšnje korake) biti na tem seznamu, če pa sluačajno niso, ponovite zgoraj opisani postopek.

4. Za povezavo z vašo Android napravo izberite AirPods slušalke

Ko enkrat najdete slušalke AirPods na seznamu naprav, ki so na voljo, izberite slušalke in jih na tak način povežite z napravo. Nekatere naprave, kot je recimo Samsungov novi model Galaxy S10, vas bodo celo obvestile, da so vaše slušalke AirPods povezane za avdio in telefonsko uporabo ter vas bodo celo vprašale, za katere namene boste uporabljali slušalke.


Prijavi napako v članku