Triki in nasveti
02.06.2014 15:16
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nova aplikacija za sestavljanje glasbenih kompozicij

Za tiste s kreativno dušo
Nova aplikacija za sestavljanje glasbenih kompozicij
Nova aplikacija za sestavljanje glasbenih kompozicij

Na trgu je v tem trenutku na voljo veliko mobilnih aplikacij, ki omogočajo sestavljanje lastnih melodij s pomočjo različnih instrumentov. Izberete si instrument in melodijo ter povežete z ostalimi instrumenti v upanju, da se na koncu sestavi nekaj uporabnega. Slednje je le redko primer oz. je potrebno že določena raven znanja in časa, da se sestavi uporabna melodija.


Iz tega razloga so se razvijalci iz podjetja Incident odločili poenostaviti proces ustvarjanja glasbe s pomočjo večih instrumentov v obliki nove aplikacije Sequence by Incident (http://bit.ly/1wNhkJ4). Uporabniški vmesnik izgleda sprva precej zapleteno, vendar boste hitro ugotovili, kaj posamezni gumbi pomenijo.


Sestavljanje glasbe je v aplikaciji zelo enostavno. Posamezni ton določenega instrumenta lahko uporabite pri svoji kompoziciji in s pomočjo mreže praznih kvadratkov določite ob katerem trenutku se bo ton zaigral. Postopek je enak za več instrumentov hkrati in na ta način vedno nastane vsaj zmerno prijetna glasba. Aplikacija namreč poskrbi, da se posamezni ton instrumenta med sabo prilega ostalim instrumentom in s tem prepreči nastanek nečesa povsem neuporabnega.


Ena izmed dodatnih funkcionalnosti, ki aplikacijo razlikujejo od ostale konkurence, je možnost snemanja zvoka iz okolice. Ne glede na to ali se nahajate na zunanjih površinah ali v pisarni, lahko posnemate zvok, ki ga npr. oddaja vaš tiskalnik in slednjega uporabite v vaši naslednji kompoziciji.


Aplikacija je na voljo brezplačno, vendar zgolj uporabnikom iOS naprav.


Prijavi napako v članku