Telefoni
10.10.2012 06:32

Deli z drugimi:

Share

Za nekakovostne fotografije z mobilniom iPhone 5 ste krivi sami

Za vse napake pri mobilniku iPhone 5 so očitno krivi uporabniki!
Za vse napake pri mobilniku iPhone 5 so očitno krivi uporabniki!

Številni kupci Applovega pametnega mobilnega telefona iPhone 5 se pritožujejo nad njegovo nizko kakovostjo izdelave. Mnogi so namreč že ob nakupu prejeli poškodovan mobilnik (ohišja s praskami, z udrtinami in drugimi poškodbami). Sedaj se uporabniki novosti množilno pritožujejo še nad nekakovostnim digitalnim fotoaparatom. Pri fotografiranju z novim iPhonom se namreč ob določenih pogojih pojavi vijoličast odblesk. Krivca za to gre iskati v prednji leči iz safirja, ki je tanjša in odpornejša od običajnega stekla in omogoča zajem kristalno čistih fotografij.

Apple je v izjavi za javnost zanikal, da je s fotoaparatom pametnega mobilnega telefona iPhone 5 karkoli narobe. Še več. Njihovi inženirji trdijo, da so za vijolične odbleske svetlobe krivi kar uporabniki sami. Tu naj bi šlo predvsem za tiste uporabnike, ki niso vešč niti osnov fotografije. Številni zanesenjaki digitalne fotografije se z Applovo izjavo ne strinjajo. Ti so namreč dokazali, da se zaradi uporabe leče iz safirja vijolični odbleski pojavljajo pogosteje kot pri tistih aparatih, ki uporabljajo steklo (na primer iPhone 4S).

Kako lahko uporabniki pametnih mobilnih telefonov iPhone 5 omilijo ali odpravijo težave z vijoličnimi odbleski svetlobe? Tu sta na voljo dve možnosti. Prva je ta, da mobilnik rahlo premaknejo. S tem spremenijo kot svetlobe na objektiv in preprečijo oziroma omilijo vijolični odblesk. Druga možnost pa je, da postavijo dlan ob objektiv in ustvarijo senco.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku