Igre
28.08.2016 15:43
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Igralne konzole lahko kar vržete v smeti!

Igre za igralne konzole Sony Playstation se selijo na svetovni splet!
Igre za igralne konzole Sony Playstation se selijo na svetovni splet!

Verjetno ste že bili v dilemi, ali bi za igranje iger kupili igralno konzolo ali osebni računalnik, saj vsaka platforma ima določene prednosti in slabosti. Pri podjetju Sony pa bodo poskrbeli za to, da se nam kmalu ne bo več treba odločati med konzolami in računalniki. Ta bo namreč uporabnikom osebnih računalnikov že letos jeseni ponudil na voljo več kot 400 ekskluzivnih iger, ki jih je bilo doslej mogoče igrati le preko igralne konzole PlayStation 3. Novost bo seveda na voljo preko pretočne storitve PlayStation Now, za neomejen dostop do vseh iger pa bo podjetju Sony mesečno potrebno odšteti le zgolj preračunanih 18 evrov.

Na žalost nova storitev ne bo takoj na voljo pri nas, saj bo sprva omejena le na Združene države Amerike, Združeno kraljestvo, Kanado in Japonsko. Ker pa se novost že preizkuša na Nizozemskem in v Belgiji, lahko z veliko gotovostjo trdimo, da bo novost prej ali slej na voljo tudi pri nas. Pri tem velja omeniti, da bo kakovost igranja iger preko storitve PlayStation Now odvisna tako od povezave v svetovni splet kot od zmogljivosti samega računalnika. Za kakovostno igranje iger bomo potrebovali internetno povezavo hitrosti vsaj pet megabov na sekundo, v računalniku pa se bo moral nahajati procesor frekvence vsaj 3,5 gigahercev.

Za igranje iger na osebnem računalniku si bo treba seveda priskrbeti še igralni plošček Dual Shock 4 podjetja Sony, ki bo brezžičen, polniti pa ga bo mogoče kar preko polnilcev microUSB. Pri tem upajmo le, da bo podjetje Sony preko spletne storitve PlayStation Now kmau ponudil še novejše igre za PlayStation 4.


Prijavi napako v članku