Računalništvo, telefonija
09.01.2020 20:00

Deli z drugimi:

Share

Za boljše izobraževanje z AI

Za boljše izobraževanje z AI
Za boljše izobraževanje z AI

Microsoft vabi študente, profesorje in raziskovalce k sodelovanju na letošnjem tekmovanju The next AI Guardians, ki je posvečeno reševanju lokalnih ali svetovnih izobraževalnih izzivov s pomočjo umetne inteligence. Tekmovanje je odlična priložnost za študente, ki želijo povezati svojo ustvarjalnost in moč umetne inteligence za dobrobit družbe ter hkrati spoznati največje ume s področja umetne inteligence. Microsoft zbira prijave za sodelovanje do 25. januarja 2020, tekmovanje pa se bo zaključilo v drugi polovici maja s tridnevno prireditvijo v Budimpešti, na kateri bo sodelovalo pet najboljših ekip, ki bodo prejele tudi najnovejše naprave Surface Pro.

»Študente iz 28 držav vabimo, da se povežejo s sovrstniki, profesorji in z raziskovalci na svoji fakulteti ter skupaj poiščejo rešitev na temelju umetne inteligence za izboljšanje izobraževanja prihodnjih generacij. Ekipe morajo do 25. januarja prijaviti svoj izobraževalni projekt, nato pa bo sledilo več tekmovalnih stopenj, skozi katere bodo lahko izpilile idejo v navdušujoč projekt. Tekmovanje se bo zaključilo s prireditvijo v Budimpešti, na kateri bo pet najboljših ekip predstavilo svojo zamisel skupini uveljavljenih strokovnjakov za umetno inteligenco in sodobne tehnologije. Seveda jim bomo na tej poti pomagali z dostopom do svoje platforme v oblaku Azure in izobraževanji AI for School,« je povedala Lejla Gušmirović, skrbnica kupcev za področje izobraževanja v regiji Adriatic, Microsoft.

Potek tekmovanja The Next AI Guardians

  • 25. januar 2020: rok za registracijo ekip na Microsoftovi spletni strani. Microsoft priporoča, da ekipe sestavljajo do štirje študenti, en raziskovalec in – če je le mogoče – tudi en profesor, ki bo usmerjal delo. Ob registraciji morajo ekipe naložiti dva- do triminutno videopredstavitev ideje.
  • 31. januar 2020: razglasitev kvalificiranih ekip.
  • 30. marec–3. april 2020: predstavitev koncepta prek klica v aplikaciji Teams.
  • 27.–29. maj 2020: zaključna prireditev v Budimpešti.

Viri in dodatne informacije

Sodelujočim ekipam so na voljo viri platforme Azure v vrednosti 100 USD. Microsoft jim prav tako priporoča, da izkoristijo izobraževanja AI for School in se seznanijo z najnovejšimi projekti AI for Good. Več informacij o poteku tekmovanja bo na voljo na strani Microsoft AI Bootcamps.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem MICROSOFT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri MICROSOFT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Microsoft

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem MICROSOFT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku