Triki in nasveti
19.12.2013 12:41

Deli z drugimi:

Share

Z Opero Max do izjemnih prihrankov pri uporabi mobilnega interneta

Programerji podjetja Opera so za mobilne naprave Android pripravili program, ki naj bi pripomogel k občutnemu zmanjšanju podatkov, ki so potrebni za prikaz spletnih vsebin. Ta se kompresira na strežnikih podjetja Opera in se preko navideznega zasebnega omrežja prenese do uporabnikove naprave.
Z uporabo programa Opera Max bomo občutno privarčevali na količini prenesenih podatkov.
Z uporabo programa Opera Max bomo občutno privarčevali na količini prenesenih podatkov.

Medtem ko so pametni mobilni telefoni z veliki zasloni kot nalašč za deskanje po svetovnem spletu, pregledovanje elektronske pošte in predvajanje videoposnetkov, ti za prikaz vsebin “zahtevajo” večjo količino podatkov kot njihovi manjši bratje. Uporabniki mobilnikov z zasloni, večjimi od 4,5 palca (11,4 centimetra), v povprečju namreč prenesejo kar 44 odstotkov več podatkov kot uporabniki mobilnikov z manjšimi zasloni (http://bit.ly/Zas-Pod). To je programerje podjetja Opera spodbudilo k pripravi namenske programske opreme za mobilne naprave Android, ki naj bi pripomogla k občutnemu zmanjšanju količine podatkov, ki so potrebni za prikaz spletnih vsebin.

Mobilna aplikacija Opera Max je namenjena pametnim mobilnim telefonom in tabličnim računalnikom Android, njen namen pa je kompresija večine podatkov, ki se pretakajo preko mobilne naprave, kot so na primer spletne strani, slike, videoposnetki in običajne aplikacije. Spletna vsebina se kompresira na strežnikih podjetja Opera in se preko navideznega zasebnega omrežja (VPN) prenese do uporabnikove mobilne naprave, kjer se ponovno razširi. To v praksi dejansko pomeni občutno zmanjšanje količine podatkov, ki so potrebni za prikaz spletnih vsebin. Mobilna storitev Opera Max je trenutno v poskusni fazi in naj bi bila nared za množično uporabo še pred pričetkom pomladi. Več o izjemno zanimivi storitvi si lahko ogledate s klikom na spletno povezavo http://bit.ly/OperaMax.


Prijavi napako v članku