Računalništvo, telefonija
10.03.2017 06:38

Deli z drugimi:

Share

Z nakupom tega telefona dobimo brezplačne storitve mobilne telefonije – za vedno!

Pametni mobilni telefon FreedomPop V7 za malo denarja ponuja relativno veliko!
Pametni mobilni telefon FreedomPop V7 za malo denarja ponuja relativno veliko!

Podjetje FreedomPop je med uporabniki storitev mobilne telefonije onkraj luže izjemno priljubljeno, saj ponuja brezplačne klice, kratka sporočila SMS in celo mobilni internet. Storitev FreedomPop je trenutno na voljo le na ozemlju Združenih držav Amerike, Združenega kraljestva in Španije, uporabnikom pa ponuja možnost brezplačne uporabe storitev mobilne telefonije, pri čemer so v osnovi paket mesečno vključeni 500 kratkih sporočil SMS, 200 minut pogovorov in 500 megabajtov podatkov, v Španiji pa imajo uporabniki še možnost neomejene uporabe spletne storitve WhatsApp.

Podjetje FreedomPop pa je pred kratkim ponudilo v prodajo pametni mobilni telefon s prodajno oznako V7, ki samo za preračunanih 69 evrov uporabniku omogoča uporabo brezplačnih storitev FreedomPop za vedno. Ker je ta opremljen z dvema režama za pomnilniške kartice, lahko uporabnik koristi tudi kartico drugega omrežja, ko je na primer v tujini. Čeprav za ceno preračunanih 69 evrov ne bomo dobili vrhunske mobilne naprave, bo ta dovolj dobra tudi za nekoliko zahtevnejše uporabnike.

Pametni mobilni telefon FreedomPop V7 za relativno nizko ceno ponuja štirijedrni procesor Snapdragon 210, gigabajt sistemskega pomnilnika, vgrajeni pomnilnik s 16 gigabajti prostora in 12,7-centimetrski (5-palčni) zaslon ločljivosti 1.280 x 720 slikovnih točk. Tu najdemo še digitalni fotoaparat ločljivosti 13 milijonov slikovnih točk, baterijo zmogljivosti 2.100 miliamper ur in prednameščeni mobilni oepracijski sistem Android 6.0 Marshmallow. Čeprav tu ne gre za zmogljivo strojno opremo verjamemo, da je telefon dovolj dober za vsakdanjo uporabo.


Čeprav je storitev FreedomPop trenutno na voljo le na ozemlju Združenih držav Amerike, Združenega kraljestva in Španije, se bo to kaj kmalu spremenilo. Ponudnik storitev mobilne telefonije naj bi namreč načrtoval širitev v druge evropske države. Upajmo, da bo ta zašla tudi v Slovenijo, saj so tu cene storitev mobilne telefonije v primerjavi s tujino še vedno nekoliko previsoke.


Prijavi napako v članku