Računalništvo, telefonija
22.06.2010 12:35
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Z internetom nad tretjo svetovno vojno?

Letos naj bi se po napovedih pričela tretja svetovna vojna, leta 2012 pa naj bi na Zemlji zavladal popoln kaos.
Letos naj bi se po napovedih pričela tretja svetovna vojna, leta 2012 pa naj bi na Zemlji zavladal popoln kaos.

Lani je celoten svet zaznamovala huda gospodarska in finančna kriza, katere posledice čutimo še danes. Medtem ko se na stotine milijonov posameznikov bori za golo preživetje, se celoten svetovni kapital kopiči v rokah posameznikov. Bogati posamezniki brezobzirno teptajo malega človeka, najhujše oblike gospodarskega kriminala, povezanega s politiko, pa nikoli ne dočakajo sodnega epiloga (tudi pri nas ne).

Zato sploh ne preseneča, da je Gerald Celente, direktor raziskovanega inštituta Trade Research Institute, za letošnje leto napovedal pričetek tretje svetovne vojne. Možakar je prepričan, da je sedanje kaotično stanje le uvod v veliko večjo krizo in razpad zdajšnjega gospodarskega sistema. Razmere naj bi bile celo slabše kot v času velike depresije leta 1929. In to še ni vse. V bogatih državah naj bi se množično pričeli izvajati teroristični napadi, saj bo mnogo ljudi ostalo brez vsega in bodo na ta način želeli opozoriti na svoj brezizhoden položaj.

In zakaj gre verjeti napovedim ameriškega futurologa italijanskega porekla? Gerald Celente se je vsaj doslej izkazal kot izjemno natančen napovedovalec prihodnosti. Že pred desetletji je napovedal veliko borzno krizo v letu 1987, razpad nekdanje Sovjetske zveze in celo teroristični napad na Združene države Amerike.

Pred tretjo svetovno vojno in popolnim kaosom nas po napovedih futurologa Geralda Celenteja lahko reši le še svetovni splet. Ta naj bi namreč omogočil boljši pretok informacij in naj bi dal večjo moč alternativnim medijem, ki se bojujejo proti lažnim in skorumpiranim državnim medijem. Pri tem pa ostaja odprto le še vprašanje, ali bodo ljudje pripravljeni sprejeti tovrstne informacije. Kolikor temu ne bo tako, nam bo proti koncu leta po vsej verjetnosti trda predla.


Prijavi napako v članku