Triki in nasveti
21.10.2012 08:26

Deli z drugimi:

Share

Z aplikacijo Endomondo Sports Tracker do kakovostnejše telesne vadbe

Profesionalni in rekreativni športniki jo boste veseli!
Profesionalni in rekreativni športniki jo boste veseli!

Informacijska tehnologija je posegla v vse dele našega življenja. Z njeno pomočjo lahko na kakovostnejšo raven dvignemo tudi našo telesno vadbo. Za naše mobilne naprave v ta namen obstajajo številne aplikacije in eno izmed njih smo preizkusili tudi mi. Gre za aplikacijo Endomondo Sports Tracker, ki je med uporabniki izredno dobro sprejeta. O tem pričata tudi dejstvi, da si jo je namestilo že preko 5 milijonov uporabnikov naprav z operacijskim sistemom Android in da so ji ti “prisolili” odlično povprečno oceno 4,6/5. Podobno oceno so ji dali tudi uporabniki mobilnih naprav z operacijskim sistemom iOS.

Aplikacija Endomondo Sports Tracker bo prišla prav skoraj vsem profesionalnim in rekreativnim športnikom, saj se jo lahko uporablja za najrazličnejše športne aktivnosti (hoja, tek, kolesarjenje, drsanje, smučanje … ). Njen namen je, da nam ob pomoči GPS-a prikaže različne informacije v zvezi z našo telesno aktivnostjo. Med drugim nam prikaže, koliko časa že traja športna aktivnost, kakšna razdalja je bila v tem času opravljena, kakšna je trenutna in kakšna povprečna hitrost, koliko kalorij je bilo porabljenih, koliko minut potrebujemo za en kilometer in še kaj. Celotno opravljeno pot nam aplikacija prikaže tudi na zemljevidu.

Dobra lastnost aplikacije Endomondo Sports Tracker je tudi v tem, da si lahko v njej postavljamo različne cilje in načine treninga. V njo lahko na primer vpišemo, koliko kilometrov želimo danes preteči, koliko kalorij želimo pokuriti, tekmujemo lahko s časom, ki ga je za določeno progo potreboval naš prijatelj, in še bi lahko naštevali.

Aplikacija vam je na voljo v obeh največjih spletnih trgovinah z mobilnimi aplikacijami – Google Play (Android) in App Store (iOS). Obstaja brezplačna in plačljiva različica. Brezpačna bo zadostovala za večino uporabnikov, tisti bolj zahtevni pa bodo posegl po plačljivi. Ta omogoča nekaj dodatnih možnosti pri planiranju ciljev in načinov treninga.


Prijavi napako v članku