Programska oprema
09.12.2020 10:00
Posodobljeno 4 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

YouTube z novim načinom proti žaljivim komentarjem

YouTube z novim načinom proti žaljivim komentarjem
YouTube z novim načinom proti žaljivim komentarjem

YouTube se bo po zgledu drugih socialnih omrežij (Twitter) “boril” proti žaljivim komentarjem tako, da bo uporabnike pred objavo začel spraševati: “Je to nekaj, kar bi res radi delili?”, če bo zaznal, da gre za nespodoben komentar.

Da so žaljivke nekaj vsakdanjega, ni novost, saj se portal s tem sooča že od samega začetka obstoja. Nov filter bo samodejno označil žaljive komentarje in jih postavil v vrsto za odobritev, preden bodo vidni širši javnosti. Najprej bo filter deloval zgolj v angleščini, nato pa postopoma še v drugih jezikih.

S pomočjo samodejnega filtriranja je YouTube do sedaj odstranil 46-krat več dnevnih žaljivih komentarjev kot leta 2019. Prav tako so v samo enem četrtletju blokirali in odstranili 1,8 milijona kanalov in 54.000 videoposnetkov zaradi sovražnega govora, kar je skupaj 3-krat toliko kot v enakem obdobju leta 2019, ko so uvedli novo politiko glede sovražnega govora.

Z začetkom naslednjega leta prihaja še nekaj sprememb za ustvarjalce, saj bodo vsakega ustvarjalca povprašali po njegovem spolu, spolni usmerjenosti, rasi in etnični pripadnosti … Na YouTube so prišle namreč številne pritožbe, da cenzurirajo LGBT vsebine in s tem omenjenim onemogočajo pravičen zaslužek.

Vas zanima več iz te teme?
YouTube iskalnik

Prijavi napako v članku